Brouwerij 't IJ en Brandt & Levie hebben een bierworst gemaakt

Brouwerij 't IJ en Brandt & Levie hebben een bierworst gemaakt

Vorig artikel Volgend artikel

Als de mannen van Brandt & Levie weer eens met een toffe samenwerking op de proppen komen, dan zijn wij er als de kippen bij. Na een eerdere samenwerking met whiskymerk Laphroaig en een eigen pop-upzuurkoolrestaurant werken ze nu samen met brouwerij ’t IJ en brengen een bierworst uit.

De combinatie bier en droge worst is bijna net zo logisch als die van wijn en kaas. Toch heeft het nog lang geduurd voordat deze twee bijzondere Amsterdamse bedrijven de samenwerking aan zijn gedaan. Maar met de nieuwe bierworst komt daar dus verandering in.

’t IJ worst

De droge worst is ontwikkeld en gemaakt door Jiri Brandt en hoofdbrouwer bij ’t IJ Tjalling Landman. Ze kozen ervoor om voor de worst goed gehouden varken te gebruiken en de Session IPA van de bierbrouwer. Vooral omdat de hoppige bitters en citrustonen van het bier goed benadrukt worden door de gerookte mout zeker in combinatie met het varkensvlees.

Samenwerken

Zoals gezegd houden de worstenmakers wel van een toffe samenwerking. Dat doen ze uitsluitend met mensen of merken die hen inspireren. Zo verschenen er, naast de worst gemaakt met Schots whiskymerk Laphroaig, eerder worsten gemaakt met Jonnie Boer (***), Joris Bijdendijk (*) en wereldberoemd Italiaans slager Dario Cecchini.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies