De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Wat krijg je als je een stel liefhebbers van zuurkool bij elkaar zet? Nou, een pop-uprestaurant waar deze oer-Hollandse winterklassieker de hoofdrolspeler is. Komende zaterdag openen de mannen van Brandt & Levie samen met chef Timo de Beurs en maître Ard Muntjewerf tijdelijk restaurant Choucrouterie.
Logisch dat iedereen die niet helemaal opgelet heeft bij de lessen Frans op de middelbare school even vraagtekens zet bij de naam. Maar choucroute is niks meer dan de Frans benaming voor zuurkool.
Hoofdrolspeler
In het restaurant wordt een driegangenmenu geserveerd waarin zuurkool centraal staat. Wat je precies kan verwachten? In het restaurant wordt Elzasser zuurkool geserveerd met in reuzel gebakken aardappelen en een stuk vlees. Daarbij kies je uit huisgemaakte casselerrib, spek, Frankfurters en verse worsten gemaakt van Nederlandse varkens.
Daarbij zijn er naast zuurkool ook oesters en charcuterie verkrijgbaar. En er zijn ook verschillende vegetarische opties verkrijgbaar. Dus aan iedereen wordt gedacht.
Grand opening
Komende zaterdag (1 februari) is de grote opening van Choucrouterie in het pand van de voormalige brasserie Flo aan de Amstelstraat in Amsterdam. Vanaf dan is het restaurant iedere donderdag, vrijdag en zaterdag open. Aangezien het restaurant maar een maand open is, is van tevoren reserveren aan te raden.
(Afbeeldingen op deze pagina © Brandt & Levie)