Whiskymerk Benriach brengt de ‘World of Flavour’ naar een eetbare tafel

Whiskymerk Benriach brengt de ‘World of Flavour’ naar een eetbare tafel

Vorig artikel Volgend artikel

Het Schotse whiskymerk Benriach brengt de eigen ‘World of Flavour’ naar een eetbare tafel in Nederland eind juni. Daar word je meegevoerd naar de oude Riach-boerderij in het noorden van de Schotse Speyside. Een plekje aan tafel kun je via een winactie bemachtigen.

Aan de eetbare tafel ervaar je de smaken van de diverse expressies van Benriach en betreed je ‘A World of Flavour’. Onder begeleiding van Benriach’s Nederlandse brand ambassador Nathan de Bruin en de culinaire verhalen vertellers van het merk stap je - op een spraakmakende, geheime Amsterdamse locatie - een wereld vol geur en smaak binnen, waar de gerechten je blijven verrassen.

Kenmerkende smaken

De standaardrange van Benriach bestaat uit de Original Ten, Original Twelve, Smoky Ten en de Smoky Twelve. De originele twee whisky's hebben kenmerkende, soepele smaken die de whiskyliefhebbers vaak goed waarderen. De rokerige twee hebben wat meer zoete en rokerige tonen in de whisky’s. Daarnaast is er een range met een eenentwintig-, vijfentwintig jaar oude en een dertig jaar oude whisky. Natuurlijk introduceert het merk ook met regelmaat limited editions.

Geschiedenis

In 1898 bouwde John Duff na terugkomst van zijn wereldreizen zijn distilleerderij. Benriach staat op het terrein van de oude Riach-boerderij in het noorden van de Speyside en haalt water uit een mineraalrijke aquifer, diep onder de distilleerderij.

Eetbare Tafel

Wat de gerechten precies gaan zijn aan de eetbare tafel blijft nog geheim. Maar bereid je voor op een ontdekkingsreis waarbij al je zintuigen geprikkeld worden. Dompel jezelf onder in een wereld van smaak, beleving en verhalen. Om een stoel aan deze tafel te bemachtigen moet je de vraag ‘Wie is de Master Blender?’ beantwoorden op de Win Met Benriach-website. De avond vindt plaats op 21 juni 2023.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies