De Perfecte Singleton-Setting
De proeverij vond plaats in een gezellige eetzaal met een lange, wit gedekte tafel, versierd met bloemen in zachte rosé- en crèmetinten. Op elk bord lag een turquoise servet met het gouden The Singleton logo en het bestek lag op bijzondere onderzetters. Er stond een stijlvolle pop-up bar waar live cocktails werden bereid in custom geblazen glazen. Dankzij de zorg voor elk detail sloot de ruimte perfect aan op de beleving van de The Singleton, waardoor elke slok extra bijzonder voelde.
Drie whisky’s en bijpassende desserts
-
The Singleton Nuts & Figs-whisky, gecombineerd met pure chocolade en vijgen
-
The Singleton Caramelized Crème Brûlée-whisky, gecombineerd met crème brûlée en vanillevla
-
The Singleton Black Cherry Gâteau-whisky, gecombineerd met zwarte kersen en pure chocolade
Presentator Herman begeleidde Stephan en de andere gasten stap voor stap, eerst ruiken, dan proeven en daarna de eerste indrukken delen. Stephan had verwacht dat hij de whisky met crème brûlée het lekkerst zou vinden omdat hij gek is op dat dessert, maar na het proeven ging zijn voorkeur uit naar de whisky met extracten van vijgen en noten en blijft zijn favoriete dessert toch echt de Crème brûlée.
De bijpassende desserts werden voor elke whisky zorgvuldig samengesteld. In de bijgevoegde foto zie je deze heerlijke creaties.