Oleato: Starbucks giet Italianen een scheutje olijfolie in de koffie

Oleato: Starbucks giet Italianen een scheutje olijfolie in de koffie

Vorig artikel Volgend artikel

Voor iemand die zijn koffie altijd zwart drinkt, is het apart om te zien wat voor meuk mensen allemaal in hun koffie gooien qua smaakje. Daarbij zijn alle Italiaanse koffievarianten natuurlijk uitgezonderd. Koffieketen Starbucks gaat een flink experiment in Italië aan: daar is vanaf deze week de Oleato te bestellen, een koffie met een scheutje olijfolie in.

Een lepel olijfolie zorgt voor ongeveer 120 calorieën extra, dat is 10x zoveel dan een scheutje koffiemelk doet. Daar zit waarschijnlijk ook het verhaal, de oleato doet heel erg denken aan de hype Bulletproof Coffee. Dat is koffie waar een blokje grasboter en een eetlepel MCT-olie wordt toegevoegd. Allemaal voor de extra ‘gezonde’ calorieën.

Onverwachte smaak

Aan de koffie wordt een lepel extra vierge olijfolie uit Sicilië (van het merk Partanna) toegevoegd om zo een ‘onverwachte, fluwelige en boterachtige smaak’ te creëren. Het draait dus inderdaad om het laagje vet dat toegevoegd wordt aan de koffie.

“Oleato vertegenwoordigt de volgende revolutie in koffie die de beste ingrediënten uit de natuur samenbrengt: Starbucks arabica koffiebonen en Partanna koudgeperste extra vierge olijfolie”, aldus Howard Schultz, interim CEO van Starbucks.

Vijf koffievarianten

De Oleato wordt in vijf koffievarianten geïntroduceerd: Oleato Caffè Latte, Oleato Iced Cortado, Oleato Golden Foam Cold Brew, Oleato Deconstructed en de Oleato Golden Foam Espresso Martini (!!). De koffieketen is in ieder geval goed aan het experimenteren met verschillende koffievarianten en hoe de nootachtige en enigszins zoete olijfolie er het beste in naar voren komt.

Bijzonder experiment

Het is wel een bijzonder experiment want als er een plek is waar je niet moet sollen met de koffie, dan is het Italië wel. Dus als de oleato daar een groot succes wordt, dan moet het wel een wereldwijde hit worden. Daar loopt Starbucks al enigszins op vooruit door te stellen dat de Oleato-varianten later dit jaar geïntroduceerd worden in: de lente als eerste in Zuid-Californië in de Verenigdste staen en echt later dit jaar in Japan, het Midden-Oosten en natuurlijk het Verenigd Koninkrijk.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies