Nespresso lanceert deze zomer speciale koffies om ijskoffie mee te maken

Nespresso lanceert deze zomer speciale koffies om ijskoffie mee te maken

Vorig artikel Volgend artikel

IJskoffies zijn inmiddels niet meer weg te denken op de kaart van de meeste koffiebarretjes in Nederland. Een goede ijskoffie thuis maken is stiekem nog best een opgave, vooral omdat niet alle koffie geschikt is om te gebruiken in een ijskoffie. Nespresso heeft daarom nieuwe koffies speciaal voor in ijskoffie onder de noemer Barista Creations for Ice aan het assortiment toegevoegd.

Voor deze gelegenheid worden twee zomermelanges opnieuw uitgebracht: de Ice Leggero en Ice Forte en een speciale limited edition uitgebracht: de Tropical Coconut Flavour. Die laatste heeft door de kokossmaak een exotische twist gekregen. Door het gebruik van Latijns-Amerikaanse en Afrikaanse Arabica-bonen krijg je een mooie balans tussen de karamelachtige tonen en de kokos.

Herintroductie

De twee herintroducties zijn de Leggero Forte en Ice Forte. De Ice Leggero heeft een verfijnde, fruitige en graanachtige smaak. Hij is licht gebrand en als je hem in een ijskoffie gebruikt zorgt dit voor een frisse en subtiele smaak. De Ice Forte heeft een meer uitgesproken karakter en intensere smaak. Dat komt omdat hij donkerder is gebrand en anders gemalen. Ideaal dus als je van een ijskoffie met een meer koffiesmaak.

Vanilla Almond Ice Forte

Voor iedereen die thuis gelijk aan de slag wil gaan, ook gelijk een goed recept voor een heerlijke ijskoffie. Daarvoor heb je naast de nieuwe Barista Creations for Ice ook nog (amandel)melk en vanillesiroop nodig.

Nodig:

  • Barista Creations Ice Forte Vertuo 230ml
  • 8 ijsblokjes (90g)
  • Amandelmelk (70ml)
  • Vanille siroop (20ml)

Maken:

  1. Doe 8 ijsblokjes (elk 30g) in een Alto Mug;
  2. Giet 20 ml vanille siroop 70 ml amandelmelk over het ijs en roer goed;
  3. Bereid er 230ml Barista Creations Ice Forte overheen.
Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies