Lowlander brouwt herfstbier Pumpkin Weizen van geredde pompoenen

Lowlander brouwt herfstbier Pumpkin Weizen van geredde pompoenen

Vorig artikel Volgend artikel

Botanisch brouwer Lowlander heeft voor de herfst weer wat nieuws bedacht: een herfstbier gemaakt van geredde pompoenen: de Lowlander Pumpkin Weizen. De gebruikte pompoenen zijn door schoonheidsfoutjes niet in de supermarkten verkocht en krijgen zo een ‘tweede leven’. Dit nieuwe herfstbier is vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn en de webshop van het biermerk.

Bijzonder aan het bier is dat het goed bij het seizoen past, maar wel lekker fris en vol citrus zit met aangename bitters. Chief Botanical Officer Frederik Kampman over het nieuwe bier: “Het najaar staat veelal in het teken van bokbieren, die voornamelijk te herkennen zijn aan hun zoete, vrij zware karakter.

We kozen voor een veel frisser alternatief door te brouwen met seizoensgebonden botanicals die het herfstgevoel perfect weten te vangen - zonder dat het te heftig wordt. Het resultaat is een niet te zoet, makkelijk doordrinkbaar bier.”

Voedselverspilling

Kampman geeft verder aan dat dit een sterke zet is in strijd met de voedselverspilling: “Wanneer pompoenen afwijken van het ideale formaat of een plekje of pukkeltje hebben, zijn ze vaak niet goed genoeg voor de verkoop. En dat terwijl er aan de smaak niets mankeert. Als botanisch brouwer zijn we continu op zoek naar manieren om in de juist balans samen te werken met de natuur, zonder te veel te nemen en waar mogelijk ook weer terug te geven.”

Reststromen

Lowlander heeft er een beetje een hobby van gemaakt om bieren te brouwen met natuurlijke reststromen. Zo is de 0.00% Wit gebrouwen met overgebleven citrusschillen uit de horeca, de Winter I.P.A. gebrouwen met teruggewonnen sparrennaalden afkomstig van kerstbomen en lanceerden ze eerder dit jaar een natuurpositieve gin: de Lowlander gin.

Lowlander Pumpkin Weizen is vanaf nu onder andere verkrijgbaar bij Albert Heijn, in de betere horeca en via de webshop van Lowlander vanaf €2,29.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies