De festivalzomer wordt komend pinksterweekend overal in Nederland afgetrapt, waaronder in Amsterdam op Amsterdam Open Air (AOA). De vrienden van Bacardí vind je deze zomer weer op allerlei festivals terug en met de Casa Bacardí ook op AOA. Mocht je thuis al in de stemming willen komen voor de festivalzomer delen we drie zomerse cocktails met Bacardí Spiced.
De gouden rum heeft een heel kenmerkende smaak gekregen doordat hij gerijpt is op vaten van Amerikaans eikenhout. Dat geeft hem een licht rokerige smaak en door de gebruikte specerijen zijn er meer verschillende noten te ontdekken. Dat maakt hem ideaal voor een klassieke mixdrank, zoals een rumcola. Of je probeert een van onderstaande cocktails eens uit.
Spiced & Pineapple
De rum is ideaal om een wat zoeter fruitsap meer smaaknuances te geven. In dit geval ananassap. Dat doe je door een longdrink te vullen met ijs, 50ml Bacardí Spiced toe te voegen, 100ml Ananassap en dit alles goed door te roeren.
Spiced Mule
Een van de meest gedronken cocktails is de Moscow Mule. De originele versie maak je met wodka, maar de Spiced Mule maak je met Bacardí Spiced, Ginger Beer en Angostura Bitters. Dit is mijn persoonlijke favoriet op Lowlands als ik geen zin heb in bier. Je maakt hem door onderstaande ingrediënten in een met ijs gevulde longdrink toe te voegen en te roeren.
- 50ml Bacardí Spiced Rum
- 100ml Ginger Beer
- 2 scheutjes Angustura Bitters
- 1 schijfje limoen
SPICED RUM PUNCH (GROEPSERVE)
Gezellige voordat je naar een festival gaat vrienden? Verras ze dan eens met Rum Punch. De combinatie van BACARDÍ Spiced rum, BACARDÍ Carta Blanca witte rum en verschillende fruitsappen is voor elke pre-party een gegarandeerd succes.
- 150ml Bacardí Spiced
- 75ml Bacardí Carta Blanca Rum
- 150ml Sinaasappelsap
- 37,5ml Grenadine
- 75ml Cranberrysap
- 150ml Ananassap
Bacardí Spiced is verkrijgbaar bij de lokale slijterijen
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.