Grolsch introduceert voor het najaar een Dunkel Weizenbock

Grolsch introduceert voor het najaar een Dunkel Weizenbock

Vorig artikel Volgend artikel

BierbrouwerGrolsch heeft het assortiment herfstbieren dit jaar uitgebreid met de Dunkel Weizenbock. Zoals de naam al doet vermoeden is het een samenvoeging van het beste van de Grolsch Weizen en Herfstbock. Dat geeft een amberkleurig tarwebier van 7,3% en wordt gebotteld in de bruine beugelflessen van het biermerk.

Het bier kenmerkt door de frisse aroma’s van de Weizen die aangevuld worden door de tonen van karamel en gebrand mout. Meesterbrouwer Marc Janssen over het bier: “Voor de Dunkel Weizenbock heb ik mij volledig gestort op tarwemout. Door meer dan 50% tarwemout te gebruiken krijgt een Weizen die herkenbare romigheid en frisse aroma's. Hierdoor ontstaat een volle smaak met een romige afdronk, daarmee brengt de Weizenbock het beste van Weizen en Herfstbok bij elkaar.”

Grolsch Proeverij

Voor de echte kenners klinkt dit allemaal bekend in de oren en dat klopt. De Weizenbock werd vorig jaar geïntroduceerd in de Grolsch Proeverij cafés en in zeer beperkte oplage bij supermarktketen Jumbo. Het bier werd enorm enthousiast ontvangen aangezien het een brede groep aan consumenten aanspreekt omdat het twee bierstijlen combineert. Op de bierapp Untappd is de Dunkel Weizenbock het best beoordeelde bier van Grolsch.

Herfstbieren

Met de toevoeging van dit bier heeft Grolsch de collectie herfstbieren wederom uitgebreid. Inmiddels zijn de volgende herfstbieren op de markt: Rijke Herfstbok, Gerijpte Herfstbok en Herfstbier 0.0. Dat laatste bier viel vorig jaar na de introductie aardig in de prijzen met een: Wheel of Retail, een Wheel of Innovation en een Foodaward.

De Dunkel Weizenbock ligt vanaf deze week in de winkel.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies