Eerste Britse CBD-gin op de markt

Eerste Britse CBD-gin op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Een start-up brengt in het Verenigd Koninkrijk de eerste CBD-gin op de markt genaamd Muhu. Muhu is gemaakt met hibiscus en toegevoegde CBD (cannabidiol). Dat is de niet-psychoactieve stof in cannabis. Sally Wynter heeft de CBD-gin ontwikkeld en gemaakt met een budget van dertienhonderd pond.

Wynter over de keuze om een CBD-gin op de markt te brengen: “Ik keek naar de markt voor sterke dranken en ondanks dat gin als katalysator voor experimenten met smaken en kleur fungeerde, hebben we nog nooit echt iets iets écht innovatiefs gezien. Na een enorme hoeveelheid vallen en opstaan, en na talloze pogingen hebben we eindelijk het perfecte brouwsel gecreëerd - een heerlijke bloemige gin met de toevoeging van hibiscus en CBD.”

Biologische hennep

De CBD die voor de gin wordt gebruikt, is geïmporteerd uit Canada. Daar wordt de hennep biologisch gekweekt zonder pesticiden en chemicaliën. Doordat de toegevoegde CBD kleur- en smaakloos is, heeft die geen invloed op de kwaliteit of helderheid van de gin.

De naam van het merk is afkomstig uit Azië. Daar bezocht Wynter aan de westkust van Thailand met regelmaat een standhut die de naam Muhu droeg. Het ontwerp van de fles bootst zeegolven na en de kleuren paars en groen geven de ingrediënten van de gin weer. Paars voor de hibiscus en groen voor de CBD.

Niet de eerste

Muhu is niet de eerste gin die met behulp van hennep wordt gemaakt. Vorig jaar ging de eer naar de Australische Cannabis Company om de eerste hennep-gin op de markt te brengen. Toen onthulden zij The Myrcene Hemp Gin. Myrceen is het meest voorkomende terpeen in cannabis en wordt ook in hop gevonden. Andere meer bekendere terpenen zijn CBD en THC.

De gin is het resultaat van onderzoek dat door Dr. David Stapleton, PhD, universiteitsonderzoeker in Melbourne, is gedaan. Hij is gespecialiseerd in biochemie en moleculaire biologie en heeft samen Cormac Sheehan en Richard Jameson de Cannabis Company opgericht.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies