De toekomst is nu: whisky in een capsule

De toekomst is nu: whisky in een capsule

Vorig artikel Volgend artikel

We zijn in de toekomst beland of het einde der tijden is nabij. Dat zijn eigenlijk de enige twee opties als je de reacties mag geloven op het nieuws dat The Glenlivet capsules met whisky op de markt heeft gebracht.

Nou is er ook al jaren het ding: schrijf je whisky of whiskey? Laten we dat mysterie even oplossen. In Ierland zijn ze whiskey gaan schrijven omdat ze zich van de ‘Schotse bocht’ genaamd whisky wilden onderscheiden. Dus laat dat voor eens en voor altijd opgelost zijn.

Whisky in capsule

Terug naar het nieuws en de ophef. The Glenlivet heeft namelijk een whisky op de markt gebracht in een capsule. In de commercial die erbij hoort (zie beneden van de pagina), spreekt de voice-over over een ‘whisky-drinkervaring’ waarbij je geen glas, ijs of cocktailshaker nodig hebt. Innovatie is top, maar blijkbaar denken de whiskydrinkers daar heel anders over.

Toch is het heel interessant om te zien wat de whiskymaker heeft gedaan. De capsules zijn namelijk gemaakt van zeewier en ‘breken’ als je erop bijt. Daarmee probeert het bedrijf de manier waarom whisky traditioneel wordt genuttigd opnieuw te definiëren. De limited-edition Capsule Collection werd afgelopen weekend tijdens de London Cocktail Week gelanceerd.

Drie smaken

In samenwerking met cocktaillegende Alex Kratena zijn drie verschillende capsules van 23ml ontwikkeld. Alle drie zijn ze volledig biologisch afbreekbaar en zorgen voor een smaakexplosie. Kratena heeft drie smaken ontwikkeld:

Citrus: combineert levendige bergamot, pittige grapefruit en amandel met peper en de romige zoetheid van The Glenlivet Founder's Reserve.
Hout: combineert The Glenlivet Founder’s Reserve met krachtige houtachtige tonen van cederhout, sandelhout en nootachtige oloroso (sherry).
Spice: combineert de rijke volle tonen van The Glenlivet Founder’s Reserve met basisnoot van vetiver, donkere walnootbitter, leer en tabak.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies