Carlett Elix brengt hard seltzers uit die net even anders zijn

Carlett Elix brengt hard seltzers uit die net even anders zijn

Vorig artikel Volgend artikel

We zitten na het nieuws dat zelfs Coca-Cola zich gaat roeren in de hard seltzer markt écht in de zomer van de seltzers. Die werd afgetrapt door de Nederlandse Stëlz en Kever hard seltzer en daar komt nu een nieuwe interessante speler bij: Carlett Elix. Die betitelt zichzelf als: anders, fris en ongecompliceerd.

Het is een teken aan de wand dat er na de eerste Nederlandse hard seltzers er ook al gelijk een soort van tegengeluid op de markt komt. Carlett Elix is een biologisch en organisch drankje zonder suiker, zoetstoffen of een zoet fruitsmaakje. Zoals ze zelf zeggen is het ‘The clear and crisp alternative’.

Andere insteek

Carlett Elix heeft op deze manier net een andere insteek dan de andere seltzers en dat maakt het natuurlijk interessant. Het drankje is er in twee smaken: komkommer en citroen&gember. De kleur van beiden is kristalhelder en dat komt ook door de paar ingrediënten waaruit het bestaat: biologische wodka, bruisend water met komkommer of citroen&gember.

Functionele ingrediënten

Het gebruik van alleen functionele ingrediënten zorgt ervoor dat het juist geen zoet drankje is, maar meer natuurlijke verfrissend. Daarbij komt dat er maar 4% alcohol én maar 57 kcal in een blik zitten. Als je op het blik kijkt zie je dit staan: 57 kcal per blikje. De voedingswaarde per 100 ml is: Energie 95 kJ/ 23 kcal. Vetten 0g /waarvan verzadigde vetzuren 0 g. Koolhydraten: 0 g waarvan suikers 0 g. Eiwitten 0 g. Zout: 0,01 g.

Oprichters

Het bedrijf is gestart door Jasper van Houten en Rafael Mesa Menor doe elkaar kenden van een groot drankenbedrijf. Na wat omzwervingen bleef een gezamenlijk vraagstuk steeds terugkomen: Waarom is er geen drankje dat niet zoet maar alleen puur en verfrissend is? Want volgens de heren zat alles vol met suiker, zoetstoffen of zoet fruit. De twee smaken Carlett Elix zijn het antwoord op die prangende vraag.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies