Botanisch bierbrouwer Lowlander lanceert liefdesbier ‘Love Ale’ bij Hema

Botanisch bierbrouwer Lowlander lanceert liefdesbier ‘Love Ale’ bij Hema

Vorig artikel Volgend artikel

Een van onze favoriete bierbrouwers is toch echt wel botanisch brouwer Lowlander. Waar er vorig jaar richting Valentijnsdag nog genoten kon worden van een eetbaar boeket, heeft het biermerk wederom de samenwerking met Hema gezocht. Dat levert dit keer het liefdesbier Love Ale op dat exclusief verkrijgbaar is bij Hema.

Het lijkt er een beetje op als beide bedrijven op deze manier de aftrap geven van de nieuwe Roaring Twenties. Het nieuwe bier wordt namelijk lustopwekkende kwaliteiten toegedicht. Dat komt door het gebruik van het speciale ingrediënt: damiana.

Winter of Love

Damiana is een eeuwenoud aromatisch kruid dat geliefd is om de dromerige en gelukzalige werking. Daarom wordt het in verschillende oude culturen gezien als een soort van lustopwekkend ingrediënt. In combinatie met andere ingrediënten als aardbeien en rozen wordt het echt een liefdesbiertje.

Lustopwekkende werking

Frederik Kampman, Chief Botanical Officer Lowlander, over de Love Ale: “De verschillende kruiden, specerijen en fruit zorgen niet alleen voor een natuurlijk lekkere, verfrissende smaak, maar bewijzen ze ook wat voor bijzondere, lustopwekkende werking ze kunnen hebben.

Om de liefde te vieren, onderzochten we verschillende botanicals die voor vlinders in de buik zorgen. Al snel stuitten we op een mooie combinatie van natuurlijke afrodisiaca die niet alleen onweerstaanbaar lekker smaken, maar ook nog eens zorgen voor wat extra stimulans.”

Bijzondere ingrediënten

Zoals Kampman aangeeft is er bij de keuze voor ingrediënten gekeken naar hoe ze voor wat extra stimulans kunnen zorgen. Zo is de aardbei het symbool voor Venus, de Godin van de liefde, schoonheid en verlangen. De roos staat voor liefde en verlangen. En dan zorgt damiana voor de gelukzalige werking om je te helpen ontspannen.

Benieuwd naar hoe dit bier smaakt? De Love Ale ligt bij Hema voor 2,50 euro in de winkels en online.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies