Aanwinst voor je keuken: de nieuwe illy limited edition X7.1 Deep Pink

Aanwinst voor je keuken: de nieuwe illy limited edition X7.1 Deep Pink

Vorig artikel Volgend artikel

Illycaffè is een wereldwijd merk voor duurzame koffie van hoge kwaliteit en een synoniem voor espresso. Het merk maakt ook koffiemachines en daarvan is de nieuwste de X7.1 Deep Pink. Deze limited edition van één van hun populairste modellen is een trendy en originele espressomachine die vooral een prima espresso produceert. Daarnaast -opvallender kan het haast niet- is de felroze limited edition een echte eyecatcher in je keuken of misschien zelfs je woonkamer.

Retro-looks en retro-gebruik

De illy X7.1 is niet alleen een retro-ogende capsule koffiemachine, ook de bediening is volledig in baristastijl. Dat betekent niet, zoals bij vrijwel alle capsulemachines, dat je het cupje in de machine moet plaatsen, op het knopje drukken en voila, je koffie wordt ingeschonken. Bij illy gaat dat op traditionele wijze.

Geheel in stijl worden de redelijk grote koffiecups vergrendeld met een capsulehouder, in vaktermen een portafilter, waar normaal de gemalen koffie ingaat nadat je deze flink hebt aangedrukt. Het geeft het gevoel van een ‘echte espresso’ die goed past bij het merk illy. Uiteindelijk gaat het om de kwaliteit van de koffie. De rest is eigenlijk show, maar wel leuk.

Illy Deep Pink

De rode uitvoering van de X7.1 is best een klassieker al is dit model ook te koop in andere kleuren. Deze nieuwe trendy hot pink limited edition is op dit moment één van de populairste modellen. De slanke rondingen zijn een soort van knipoog naar koffiemachines van vroeger.

De illy X7.1 is verder uitgerust met slimme technologie in de vorm van simpel bedieningspaneel dat het mogelijk maakt om met slechts een druk op knop een prima koffie of cappuccino te bereiden.

illy_X7.1_deep_pink
illy X7.1 Deep Pink, je kunt er waar die ook staat, niet omheen kijken

Stoomfunctie voor een heerlijke cappuccino

De illy is uitgerust met een stoompijpje dat het mogelijk maakt om melk op te schuimen voor één of meer kopjes cappuccino. Illy adviseert om direct na gebruik van de stoomfunctie niet gelijk weer een espresso te maken. Dit komt omdat de hogere temperatuur van het water de smaak van de koffie kan beïnvloeden. Om deze reden is de koffieknop een flink aantal minuten gedeactiveerd wanneer de temperatuur van de boiler nog te hoog is.

Dit kun je oplossen door een kopje onder het stoompijpje te plaatsen en gedurende 3 seconden de stoomknop ingedrukt te houden waarna er nog wat water uit zal komen. Dit stopt automatisch, waarna de machine weer klaar is om koffie te zetten.

illy_cappuccino
Wie weet lukt het met een beetje oefenen ook om zelf zo'n prachtige cappuccino te maken.

Deep Pink edition

De illy X7.1 is echt een aanwinst in je keuken. De koffiemachine valt verder op met een redelijk ongewoon podsysteem. Hoewel de portafilter verder geen invloed heeft op de kwaliteit van de koffie is het wel leuk om te gebruiken. Het geeft je het gevoel van een professionele barista-ervaring zonder dat je de rommel en het gedoe of de kosten hebt. Alleen het eindresultaat telt en dat is een heerlijke espresso.

De nieuwste Deep Pink edition van de X7.1 is verkrijgbaar via de illy e-shop of in de winkels gespecialiseerd in koffie-apparaten. De adviesprijs bedraagt € 199,00. Dit is inclusief een gratis Iperespresso discovery kit.

Deze kit bevat naast 20 verschillende single-dose Iperespresso capsules, twee transparante glazen koffiekopjes ontworpen door Matteo Thun die de crema van de espresso nog meer benadrukken en zorgen voor een extra unieke look.

illycaffè: hoofdsponsor van La Biennale di Venezia

Illy is meer dan alleen het merk van duurzame koffie en bewijst dat mede door als hoofdsponsor verbonden te zijn aan het wereldwijde evenement La Biennale di Venezia. Tijdens de Biennale Arte 2024 lanceert illy zijn nieuwste illy Art Collection.

Deze gloednieuwe illy Art Collection is gemaakt door vier opkomende kunstenaars uit Latijns-Amerika. De collectie zet de iconische illy-kopjes in als canvas voor creatieve expressie.

Cristina Scocchia, CEO van illycaffè zegt daarover: "De nieuwe illy Art Collection sluit aan bij het thema van de Biënnale door degenen te vieren die wereldwijd of op grote afstand zijn. Door middel van hedendaagse kunst bevordert het de dialoog, inclusie en respect voor alle culturen, waarbij het belang van leven in balans met de natuur wordt onderstreept. Deze waarden staan centraal in de activiteiten van illycaffè, waar we prioriteit geven aan mens en milieu in onze hele toeleveringsketen."

illy_art_collection
illy Art Collection: Een Verkenning van Inclusie tijdens Biënnale Arte
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.