Het belang van een goede espressomachine

Het belang van een goede espressomachine

Vorig artikel Volgend artikel

Bij Eatly worden we vrolijk van koffie, maar dan wel van goede koffie. We gaan er logischerwijs meer aandacht aan besteden dan voorheen. Om het goed af te trappen kijken we naar het meest essentiële om thuis een goede kop koffie te maken: de espressomachine.

Een van de topmerken als het gaat om thuis koffiezetten met een espressomachine is De’Longhi. Ze hebben verschillende volautomatische espressoapparaten op de markt waar je natuurlijk eigen gekozen koffiebonen in kan doen. Daarnaast zitten op de machine’s allerlei functies waarmee jij als thuisbarista alles in kan stellen en aan kan passen zodat jij de perfecte kop koffie zet.

La Specialista

Deze maand heeft de fabrikant een nieuw premium pompdruk espressoapparaat op de markt gebracht, de La Specialista. Je kan met de machine verschillende maalgradaties instellen, de gemalen koffie wordt gelijkmatig verdeeld in de filterhouder, door middel van het ingebouwde Smart Tamping Station wordt de koffie automatisch aangedrukt en met het Advanced Latte System wordt je melk moeiteloos opgeschuimd.

Dat klinkt natuurlijk allemaal heel interessant, maar wat heb je er precies aan? Of de koffie zuur of juist bitter van smaak is, heeft te maken met de maalgraad van de bonen. Hiermee kun je ook zorgen dat deze balans juist beter in balans is. De nieuwe machine voert deze controles automatisch uit door middel van Sensor Grinding Technology. Die houdt een oogje in het zeil of de maling moet worden aangepast of al aangepast is.

Dosering gemalen koffie

Dit is iets waar nog wel eens overheen gekeken wordt, terwijl het een essentieel gedeelte is van de bereiding. Gemalen koffie moet namelijk aangedrukt worden in de filterhouder. Bij de La Specialista wordt dit automatisch gedaan door het Smart Tamping Station. Dat zorgt ervoor dat de gemalen koffie met de juiste druk wordt aangestampt. Dan is het een kwestie van de koffievariant selecteren en dan wordt met behulp van de ideale zettemperatuur (tussen 88 en 92 graden) en de ideale pompdruk van 19 bar de koffie gezet.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies