Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen

Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen

Vorig artikel Volgend artikel

Schiedam, staat bekend als de Distilleerstad van Nederland en opent dit jaar het jeneverseizoen en dat willen ze wel even laten weten! Van april tot en met juni 2024 staat de stad Schiedam in de schijnwerpers met het Dutch Distillers District.

Tijdens dit evenement voor liefhebbers van de 'Dutch Gin' wordt niet alleen het diverse aanbod aan Schiedamse jenever extra belicht, maar ook het rijke jenevererfgoed, waaronder de monumentale brandersmolens in het historische stadshart. Naast de reguliere activiteiten worden er jeneverworkshops, masterclasses en jeneverwandelingen in de binnenstad georganiseerd.

De naam "Dutch Gin" komt voort uit de lange geschiedenis van jeneverproductie in de Lage Landen en herinnert aan de rijke geschiedenis en vakmanschap van Nederlandse distilleerders waaronder die in Schiedam.

Het Dutch Distillers District

Verder kunnen bezoekers tijdens diverse evenementen o.a. genieten van proeverijen met meer dan 100 soorten jenever en gins, inclusief alcoholvrije cocktails. Het Dutch Distillers District biedt dit voorjaar tot juni een prima gelegenheid voor een verrassend weekendje weg in dé jeneverstad van Nederland. Hieronder vindt je een kort overzicht van de belangrijkste evenementen van Het Dutch Distillers District.

Schiedam_jeneverstad
Schiedam de jeneverstad van Nederland

Jeneverfestival

Wanneer: 6 en 7 april 2024
Wat: Ontdek de wereld van jenever tijdens het Jeneverfestival in de historische Havenkerk, met het openingsfeest 'Steamdam' op 5 april. Proef jenevercocktails, geniet van muziek en culinaire lekkernijen. Meer info: Jeneverfestival.nl

Nationale Molendag

Wanneer: 11 mei 2024
Wat: Verken de geschiedenis van de hoogste molens ter wereld in Schiedam tijdens de Nationale Molendag. Gratis molenbezoeken, activiteiten, en traditionele klederdracht.

World Cocktail Weekend

Wanneer: 17 tot en met 19 mei 2024
Wat: Proef speciale cocktails en mocktails aangeboden door Schiedamse horeca en distillers tijdens het World Cocktail Weekend. Ook workshops, waaronder een Mojito Cocktailworkshop op de fluisterboot.

International Dutch Distillers Festival

Wanneer: 24 mei tot en met 1 juni 2024
Wat: Bezoek het International Dutch Distillers Festival (IDDF) in de historische binnenstad van Schiedam voor gedistilleerd, culinaire hoogstandjes, muziek en cultuur. Inclusief speciale IDDF-menu's, rondleidingen, concerten en optredens van artiesten zoals Chef'Special, BLØF en Krezip.

IDDF Around Town

Het onderdeel 'IDDF Around Town' bestaat uit activiteiten zoals een rondleiding door de distilleerderij van Nolet, een intiem jazzconcert in een van de hoogste molens ter wereld of een interactieve wandeling door het centrum van Schiedam.

Schiedam leuk alternatief voor een weekendje weg

Schiedam is misschien niet direct een van de eerste steden waar je aan denkt voor een leuk weekendje weg. Daarmee doe je deze bijzondere stad eigenlijk tekort want deze stad kan je zo maar gaan verrassen.

Naast het Dutch Distillers District biedt Schiedam moderne culturele hotspots, zoals de groenste bibliotheek van Nederland in De Korenbeurs en het Stedelijk Museum Schiedam. In de stad vindt je verder galeries, platen- en koffiezaakjes, veel kleine winkeltjes en een gevarieerd culinair aanbod. In sommige restaurants en horecagelegenheden kun je tevens lekkernijen tegenkomen die gemaakt zijn met het Schiedamse ambachtelijk gemalen molenmeel.

Verder zijn er chocoladeworkshops en rondleidingen bij de chocolatier De Bonte Koe. Als laatste kun je de Schiedamse honingdistillaten van Serious Bee Distillers bezoeken om hun missie te steunen om bijenvolken te beschermen.

Afbeeldingen: Copyright - Dutch Distillers District / S'Dam

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....