Nieuw seizoen ‘De Zomerkeuken’ op njam! brengt de zomer op je bord

Nieuw seizoen ‘De Zomerkeuken’ op njam! brengt de zomer op je bord

Vorig artikel Volgend artikel

Kookzender njam! trapt vanaf zondag 6 juni de zomer af met een nieuw seizoen van De Zomerkeuken. In deze zesdelige zomerserie laten Nederlandse en Belgische topchefs hun kunsten zien door buiten lekkere zomerse gerechten en zonnige drankjes te maken. Dit seizoen zijn onder meer de Nederlandse chefkok Michiel van der Eerde en barbecuevirtuoos Jord Althuizen te bewonderen.

Van die laatste kregen we afgelopen donderdag met een select gezelschap al een kleine voorproefje tijdens een cookalong. Vanuit de Smokey Goodness-keuken maakte Althuizen een skirt steak (bavette) met maïs elotes, polenta-cake en voor over het vlees een smokey chimichurri. In zijn aflevering van De Zomerkeuken maakt hij in dezelfde strekking op de barbecue longhaas met chimichurri, maïs en een appeldessert van de grill.

Langoustines

Chefkok van restaurant Baut in Amsterdam en voormalig jurylid van MasterChef Holland, Michiel van der Eerde, laat in zijn aflevering zien hoe je een verrassend zomermenu op tafel zet met langoustines. Hij legt ze op de barbecue, maakt er een salade mee samen met kaviaar én maakt een Thaise crème van langoustines. Als dessert maakt hij gegrilde nectarines met zijn fameuze burratamousse.

De Zomerkeuken

In het eerste seizoen van De Zomerkeuken waren logischerwijs vooral Belgische chefs te zien, maar met Althuizen en Van der Eerde krijgt het tweede seizoen een mooi Nederlands tintje. De andere njam!-chefs die een zomermenu bereiden zijn: vischef Dagny Ros Asmundsdottir, Anne-Sophie Breysem, Jeroen de Pauw en de Italiaanse chef Peppe Giacomazza. De aflevering met Giacomazza uit seizoen 1 zie je hier beneden.

Komende zondag (6 juni) gaat het tweede seizoen op njam! om 11:00 uur in première, de aflevering wordt om 16:00 en 23:00 herhaald met elke zondag een nieuwe aflevering. Njam! vind je op kanaal 39 in het basispakket van KPN of op de eigen website.

(Afbeeldingen bij dit aritkel ©njam!)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies