De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Kookzender njam! heeft er met De Wereldkeuken een nieuw tv-programma bij waar de kijker meegenomen wordt op culinaire wereldreis. In de serie laten vier Nederlandse chefs met verschillende (culturele) achtergronden de kijker kennismaken met de wereldse smaken waarmee ze opgroeiden. In de afleveringen gaat de reis via Marokko, naar Indonesië, Spanje om te eindigen in het Midden-Oosten.
Mounir Toub trapt de vierdelige serie af met de Marokkaanse keuken. Zelf leerde hij de kneepjes van het vak van verschillende sterrenchefs, maar noemt bovenal zijn moeder als zijn grootste leermeester. Tijdens de aflevering laat hij de kijkers meekijken hoe hij zijn signature dish Bastilla maakt. Daarnaast vertelt hij over de geheimen van de ‘1001-gaten pannenkoek’.
Indonesië
Voor het stukje rock ’n roll in de Indonesische keuken zorgt chef Vanja van der Leeden. Onder het motto ‘niet heet, niet gereed’ laat ze iedereen kennismaken met gerechten zoals soto ayam en es alpukat. Natuurlijk schenkt ze ook aandacht aan nasi goreng, maar om die goed te kunnen maken moet je eerst leren hoe je écht rijst kookt. Zo geeft Van der Leeden je Indonesische smaken in een nieuw jasje.
Spanje
Chef José Polonio van Comer by Polonio in Egmond kent de Spaanse keuken op zijn duim. De kijkers van zijn afleveringen leren verschillende gerechten maken zoals gevulde mosselen, konijn in sherry en de Spaanse klassiekers patatas bravas (zie filmpje beneden) en flan Catalan.
Midden-Oosten
De liefde voor eten begon voor chef Merijn Tol in haar ouderlijk huis. Inmiddels werkt ze als chef, culinair schrijver en foodstylist en haalt zich nog altijd veel inspiratie uit dat ze van huis uit nooit standaard Hollands eten werd gekookt, maar juist met veel groenten en kruiden uit de eigen tuin. Tijdens haar reizen door het Midden-Oosten is ze verliefd geworden op de lokale keuken. In haar aflevering verzorgt ze een goed gevulde mezze-tafel.
De Wereldkeuken is op zondag op njam! (kanaal 39 via het basispakket van KPN) om 11:00, 16:00 en 23:00u te zien. Daarnaast zijn alle afleveringen na uitzending op de website en Youtube te zien. Daar vind je ook extra afleveringen met gerechten die exclusief online te zien zijn.
Verder lezen over Koken
Food01.10.2024
Met deze nieuwe vleesvervanger kom je eerder aan je eiwitten
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Verder lezen over TV-series
Food08.06.2023
Nieuw seizoen Guilty Pleasures vanaf deze week op 24Kitchen te zien
Nieuws01.06.2023
Documentaire over het meest afgelegen restaurant ter wereld Koks (**) te zien op Viaplay
Nieuws06.05.2023
Het 15de seizoen van MasterChef Australia gaat dit weekend toch van start
Nieuws01.05.2023
Première nieuw seizoen MasterChef Australia uitgesteld na plotseling overlijden jurylid Jock Zonfrillo
Recepten20.03.2023
Zo maak je de Pog Soup uit The Mandalorian net als Bo-Katan
Nieuws16.01.2023
Vjèze Fur maakt voor 3 op Reis culinaire trip door Italië
Nieuws03.01.2023
Pressure Cooker krijg je als je Top Chef en Big Brother in de blender gooit
Nieuws30.09.2022