Nieuw programma ‘De Wereldkeuken’ op njam! neemt je op culinaire wereldreis

Nieuw programma ‘De Wereldkeuken’ op njam! neemt je op culinaire wereldreis

Vorig artikel Volgend artikel

Kookzender njam! heeft er met De Wereldkeuken een nieuw tv-programma bij waar de kijker meegenomen wordt op culinaire wereldreis. In de serie laten vier Nederlandse chefs met verschillende (culturele) achtergronden de kijker kennismaken met de wereldse smaken waarmee ze opgroeiden. In de afleveringen gaat de reis via Marokko, naar Indonesië, Spanje om te eindigen in het Midden-Oosten.

Mounir Toub trapt de vierdelige serie af met de Marokkaanse keuken. Zelf leerde hij de kneepjes van het vak van verschillende sterrenchefs, maar noemt bovenal zijn moeder als zijn grootste leermeester. Tijdens de aflevering laat hij de kijkers meekijken hoe hij zijn signature dish Bastilla maakt. Daarnaast vertelt hij over de geheimen van de ‘1001-gaten pannenkoek’.

Indonesië

Voor het stukje rock ’n roll in de Indonesische keuken zorgt chef Vanja van der Leeden. Onder het motto ‘niet heet, niet gereed’ laat ze iedereen kennismaken met gerechten zoals soto ayam en es alpukat. Natuurlijk schenkt ze ook aandacht aan nasi goreng, maar om die goed te kunnen maken moet je eerst leren hoe je écht rijst kookt. Zo geeft Van der Leeden je Indonesische smaken in een nieuw jasje.

Spanje

Chef José Polonio van Comer by Polonio in Egmond kent de Spaanse keuken op zijn duim. De kijkers van zijn afleveringen leren verschillende gerechten maken zoals gevulde mosselen, konijn in sherry en de Spaanse klassiekers patatas bravas (zie filmpje beneden) en flan Catalan.

Midden-Oosten

De liefde voor eten begon voor chef Merijn Tol in haar ouderlijk huis. Inmiddels werkt ze als chef, culinair schrijver en foodstylist en haalt zich nog altijd veel inspiratie uit dat ze van huis uit nooit standaard Hollands eten werd gekookt, maar juist met veel groenten en kruiden uit de eigen tuin. Tijdens haar reizen door het Midden-Oosten is ze verliefd geworden op de lokale keuken. In haar aflevering verzorgt ze een goed gevulde mezze-tafel.

De Wereldkeuken is op zondag op njam! (kanaal 39 via het basispakket van KPN) om 11:00, 16:00 en 23:00u te zien. Daarnaast zijn alle afleveringen na uitzending op de website en Youtube te zien. Daar vind je ook extra afleveringen met gerechten die exclusief online te zien zijn.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies