Eatly tipt: Stokerfestival bij het Jenevermuseum in Schiedam

Eatly tipt: Stokerfestival bij het Jenevermuseum in Schiedam

Zaterdag 14 december

Vorig artikel Volgend artikel

Het mag na deze week geen verrassing meer zijn op de redactie van Eatly houden we van jenever. Vandaar dat we nog een toffe tip hebben voor het komend weekend. Het Jenevermuseum in Schiedam sluit namelijk zaterdag 14 december het jaar feestelijk af met de tweede editie van het Stokerfestival.

Jeneverliefhebbers hebben de kans om kennis te maken met vier ambachtelijke distillateurs. Er worden verschillende gelagerde distillaten gepresenteerd die soms wel vijf jaar op houtvaten zijn gerijpt. Daarnaast wordt ook een speciale variant van Old Schiedam gelanceerd: Duivelsgeluk.

Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum vertelt enthousiast: ‘’Met het Stokersfestival willen we een intieme sfeer creëren en de gelagerde distillaten een podium geven. We hanteren de reguliere entreeprijs van het museum en iedereen vanaf 18 jaar mag betaald deelnemen aan de proeverijen. Wat het extra leuk maakt? Alle producten zijn te koop zijn in onze eigen slijterij!’’

Proeven en ontdekken

Vorig jaar vond de eerste editie van het Stokerfestival plaats, dat was een succes dus een vervolg is dan logisch. Het festival voor zowel de echte jeneverkenner, als de beginnend jeneverdrinker georganiseerd. Tussen 13.00 en 18.00 uur presenteren Mwórveld Distillery en Schylge Distillery de gelagerde jenevers en andere distillaten ook hebben de bezoekers de mogelijkheid om de gelagerde jenevers van Hooghoudt en het Jenevermuseum te proeven in de Melcherszaal. Het hoogtepunt van de dag wordt de lancering van de speciale variant van de Old Schiedam, de 100% moutwijnjenever, die in de branderij van het museum ambachtelijk wordt gestookt op basis van rogge, gemoute gerst en water.

Old Schiedam - Duivelsgeluk
(Afbeelding: Old Schiedam - Duivelsgeluk)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies