Er is weer een Stokerfestival bij het Jenevermuseum in Schiedam

Er is weer een Stokerfestival bij het Jenevermuseum in Schiedam

Zaterdag 14 december

Vorig artikel Volgend artikel

Het zal niemand verbazen dat we op de redactie van Eatly dol zijn op jenever. Daarom hebben we nog een geweldige tip voor het komende weekend. Het Jenevermuseum in Schiedam sluit namelijk op zaterdag 14 december het jaar feestelijk af met de tweede editie van het Stokerfestival.

Jeneverliefhebbers krijgen de kans om kennis te maken met vier ambachtelijke distilleerders. Er worden verschillende gelagerde distillaten gepresenteerd, soms wel vijf jaar gerijpt op houtvaten. Daarnaast wordt ook een speciale variant van Old Schiedam gelanceerd: Duivelsgeluk.

Marjolein Beumer, directeur van het Jenevermuseum, vertelt enthousiast: "Met het Stokerfestival willen we een intieme sfeer creëren en de gelagerde distillaten in de schijnwerpers zetten. We hanteren de reguliere entreeprijs van het museum en iedereen vanaf 18 jaar mag deelnemen aan de proeverijen tegen betaling. En het leukste is: alle producten zijn te koop in onze eigen slijterij!"

Stokerfestival groot succes

Vorig jaar was de eerste editie van het Stokerfestival een groot succes, dus een vervolg is logisch. Het festival is zowel voor de doorgewinterde jeneverkenner als voor de beginnende jeneverdrinker georganiseerd. Tussen 13.00 en 18.00 uur presenteren Mwórveld Distillery en Schylge Distillery de gelagerde jenevers en andere distillaten.

Bezoekers krijgen ook de kans om de gelagerde jenevers van Hooghoudt en het Jenevermuseum te proeven in de Melcherszaal. Het hoogtepunt van de dag is de lancering van de speciale variant van Old Schiedam, de 100% moutwijnjenever, die ambachtelijk wordt gestookt in de branderij van het museum op basis van rogge, gemoute gerst en water.

Old Schiedam - Duivelsgeluk
(Afbeelding: Old Schiedam - Duivelsgeluk)
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.