DAK Coffee Roasters: Bijzondere kwaliteitskoffies met uniek brandprofiel

DAK Coffee Roasters: Bijzondere kwaliteitskoffies met uniek brandprofiel

Vorig artikel Volgend artikel

Een lange tijd thuiswerken brengt uitdagingen met zich mee, het is dan goed om de essentiële benodigdheden goed geregeld te hebben. Niet gek natuurlijk dat bij ons daar koffie deel van uitmaakt. Gelukkig stuurde DAK Coffee Roasters een pakket met heerlijke bonenkoffie toe.

Het Amsterdamse DAK Coffee Roasters is in 2019 opgericht door Louis-Philippe Boucher. Zoals zijn naam al doet vermoeden, is hij geboren en getogen in Amsterdam maar in Montreal, Canada. Hij dronk zijn koffie altijd het liefst met veel suiker en room, maar dat veranderde toen hij in Milaan woonde. Daar leerde hij de wereld van Italiaanse espresso kennen en koffie is nooit meer hetzelfde geweest.

Iedere koffie is uniek

Boucher ging op ontdekkingsreis langs de manieren waarop koffie kan worden gebrouwen, geserveerd en genoten. Zo leerde hij dat iedere koffieboon uniek is en zodoende ook een unieke branding hoort te krijgen. Om erachter te komen wat de perfectie branding is voor een koffieboon heeft DAK Coffee Roasters wekelijks proefsessies van nieuwe groene koffiebonen.

Die worden dan op eenvoudige wijze gebrand om zo min mogelijk invloed te hebben op de originele smaak. Na verschillende cupsessies wordt bepaald welke koffiebonen besteld worden. Dan wordt er gekeken welke brandprofiel perfect past bij de geselecteerde bonen. Ze worden nog een keer gebrand en daarbij wordt er gekeken naar brandtijd, temperatuur en luchtstroom om het beste brandprofiel te krijgen dat recht doet aan de originele smaak van de koffieboon.

Indonesië en Guatemala

De twee geproefde koffies komen uit Indonesië (Flores) en Guatemala (De La Genta). In de regio rondom de Antigua-vallei worden de laatste koffiebonen verbouwd op 1500 meter hoogte. Door het klimaat dat wordt beïnvloed door drie vulkanen rondom de vallei krijgen de bonen een bijzonder profiel. Dat ruik je gelijk als je de koffie zet, er hangt een bloemige zuurgraad rondom de koffie. Als je de koffie proeft is het meer een fruitig zuurtje.

Uit Indonesische regio Bajawa komen de Flores-koffiebonen. Rondom de koffieplantage, waar deze bonen vandaan komen, is een bijzondere samenstelling van inheemse bomen en planten waardoor deze bonen een unieke smaak krijgen. Als je de koffie zet ruik je al een nootachtige geur met iets van karamel. Dat proef je ook als je hem drinkt, daarbij komt dat je ook wat citrustonen proeft. Al met al heeft deze koffie ook een zeer prettige afdronk en is dit een nieuwe favoriete koffie!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies