Zo gebruik je asperges van kop tot kont in een heerlijke aspergesoep

Zo gebruik je asperges van kop tot kont in een heerlijke aspergesoep

Vorig artikel Volgend artikel

In april begon het aspergeseizoen in Nederland en het witte goud is er in overvloed. Vooral omdat er geen restaurants open zijn en daar dus niks naartoe gaat. Tijd om eens te kijken wat je allemaal met asperges kan maken, te beginnen met aspergesoep.

Het blijkt dat er onbewust bij het maken van gerechten met asperges tot wel 40% wordt weggegooid. Anti-verspillingsplatform Too Good To Go kon dat niet over zijn hart krijgen en heeft zodoende een recept voor aspergesoep gedeeld. Die maak je door asperges van kop tot kont te gebruiken.

Aspergesoep van kontjes en schillen

De soep maak je eigenlijk van de restjes bij het maken van een ander aspergerecht. Dus maak je 1 kilo asperges heerlijk op de traditionele manier klaar met krieltjes, een heerlijke saus en een gekookt eitje. Dan houd je een berg schillen en kontjes over, daar gaan we de soep van maken.

Ingrediënten

Kontjes & schillen van ca. 1 kilo asperges
2 bouillonblokjes
1 sjalot
50 gram bloem
100 gram roomboter
Peterselie

Zo maak je de soep in 7 stappen

  1. Fruit de sjalot in 50 gram boter;
  2. Voeg 1 liter bouillon toe;
  3. Voeg de schillen en kontjes toe en laat het geheel 20 minuten zacht koken;
  4. Smelt de rest van de boter in een andere pan, voeg de bloem toe en maak er een egaal mengsel van;
  5. Zeef de bouillon en roer het door het mengsel van bloem en boter;
  6. Snijd de leftover kontjes in kleine stukjes en roer ze door de soep;
  7. Voeg ter garnering een paar takjes peterselie toe.
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies