Recepten19.12.2018

​Koken met bier: van bierbitterbal tot Leffe Bruin stoofvlees


Met een bierkookboek wil 24Kitchen-chefkok Hugo Kennis -jawel- koken met bier! Het boek puilt uit van de beste food-met-bierrecepten. Hugo Kennis, bekend van onder andere het tv-programma “Worsten van Babel” en Fiona de Lange, internationaal biersommelier, bundelen de krachten. Het resultaat? Een kookboek boordevol inspiratie deze winter!

Lekkere gerechten met bier

Bier is een perfecte begeleider naast het eten, maar óók een smaakvol ingrediënt in gerechten. Bier- en foodcombi’s zijn verrassend veelzijdig, bewijst Hugo in zijn boek. Bier en food zijn een gouden duo als het bier goed smaakt in het gerecht en niet te overheersend is. De juiste match vinden tussen gerecht en biersoort is een vak apart. Een persoonlijke touch in het boek is het stoofvlees familierecept van Hugo’s opa. Hij gebruikte oorspronkelijk al Leffe Bruin in het recept. Zo grootvader, zo kleinzoon.

Smaakmakers

Fiona en Hugo zijn de smaakmakers van de beste biergerechten. Fiona is Internationaal biersommelier, zytholoog (bierkundige) én Certified Cicerone (bierprofessor). Ze kan zich bierexpert van Nederland noemen. Al 25 jaar is zij gepassioneerd met bier bezig. Daarnaast is ze auteur van de boeken “Bier&Spijs”, “Ontdek de smaak van bier” en “Wat je als bierliefhebber moet weten”. In tv- en radioprogramma’s neemt Fiona de bierdrinker mee in de wereld van bier.

Chefkok Hugo Kennis volgde een koksopleiding en studeerde Horeca Management in Eindhoven en Tilburg. Zijn tweede passie is musical en theater. Samen met zijn collega-acteurs Marius en Jasper Gottlieb maken ze het kookprogramma “De Worsten van Babel”. Het grote publiek kent Hugo vooral van zijn kookkwaliteiten bij 24Kitchen. Hugo is een expert in koken en ziet eten als een beleving. Koken voor anderen geeft hem veel voldoening.

Is het water, ahum, bier je al in de mond gelopen inmiddels? Bij ons in ieder geval wel! Het kookboek is gratis verkrijgbaar bij een sixpack Leffe en op hopt.nl en in geselecteerde winkels.

Coq-au-bierre
Coq-au-bierre
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Verder lezen over Bier

Zo herken je een alcoholprobleem

Een biertje of wijntje op zijn tijd: niks mis mee, lekker, ontspannend. En de meesten van ons lukt het prima om op een verantwoordelijke manier van alcohol te genieten. Tegelijk zijn er ook genoeg mensen die méér drinken dan gezond of verstandig is, en die langzaam maar zeker een alcoholverslaving ontwikkelen. Dat is geen schande, maar wel iets wat een flinke impact kan hebben op je levenskwaliteit – en daarom iets dat je moet aanpakken. En hoe eerder je ziet en toegeeft dat je een probleem hebt met drank, hoe beter. Lees hier hoe je bij jezelf of bij een ander een (beginnende) alcoholverslaving herkent.

Nieuws06.09.2024

Zo herken je een alcoholprobleem

Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is

Het komt in gigantische pints, het is gitzwart (hoewel, daarover later meer) en het wordt ook wel cream genoemd: Guinness. Zeg je Dublin, dan zeg je Guinness. En waar Amsterdam zijn Heineken Experience heeft, biedt Guinn...

Lifestyle26.04.2024

Waarom het Guinness Storehouse in Dublin bezoeken nu leuker is

Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren

Pablo Beer brengt een verrassend ingrediënt naar de bierwereld: cocabladeren. Na jaren van ontwikkeling is het gelukt om een perfecte balans te vinden in smaak en het gebruik van cocabladeren in het brouwproces. Pablo...

Drinks28.03.2024

Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren

Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles

Lowlander lanceert ‘s werelds allereerste Beersecco (6.8%) en vangt hiermee bier en prosecco in één fles. Iets waarvan je nog niet wist dat je het nodig had. Met deze Beersecco word je als wijnliefhebber verleid tot...

Drinks15.11.2023

Dit is Beersecco: bier en prosecco in één fles

Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

De zomer is in volle gang, en dat betekent natuurlijk weer een aantal eindeloze sessies op het terras tijdens zwoele zomeravonden, of zonnige zomerdagen. En als je dan eindelijk je laptop of boeken hebt kunnen dichtklapp...

Hotspots18.07.2023

Vijf handige tips om jouw favoriete terras te vinden

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Staatssecretaris van Volksgezondheid, Maarten van Ooijen (ChristenUnie), is de afgelopen weken bezig met proefballonnen in de week leggen, waaronder: volledige drooglegging van sportkantines, een verbod op de verkoop van...

Nieuws29.06.2023

Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Het lijkt er een beetje op dat we deze zomer in afgelegen plekken aan het duiken zijn. Eerst met restaurant Koks (**) op Groenland of met Jura whisky op Jura. Daar komt vandaag de meest afgelegen pub op het vastenland va...

Nieuws26.06.2023

Gratis bier voor wandelaars bij The Old Forge in Schotland

Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken

De afgelopen jaren hebben festivalbezoekers van Best Kept Secret het met ander bier moeten stellen, maar vanaf dit weekend drinken ze er weer Jupiler. Bierbrouwerij AB InBev heeft namelijk een nieuwe samenwerking geslote...

Drinks09.06.2023

Op Best Kept Secret wordt weer Jupiler geschonken