Kerst is dé tijd om helemaal uit te pakken: mooie cadeaus, een grote kerstboom en natuurlijk lekker eten! Het klassieke driegangendiner is natuurlijk erg leuk, maar misschien dat je zin hebt in iets nieuws. Zo kan je bijvoorbeeld allemaal heerlijke kerst voorgerechten maken die je met z’n allen kunt delen. In dit artikel vind je twee kerstrecepten die je in een mum van tijd op tafel hebt staan.
1. Coquilles met baconkruim en avocado
De beste manier om snel en makkelijk indruk te maken op je gasten: heerlijk zachte coquilles en avocado met zoute en knapperige bacon. Het recept is voor 4 personen, maar kan natuurlijk aangepast worden aan grotere groepen. Je hebt nodig:
- 2 eetlepels olijfolie
- 60 gram bacon
- 1 avocado
- Halve limoen
- 10 sea salt crackers (bijvoorbeeld van Wasa)
- 210 gram coquilles zonder schelp
- keukenpapier
Het bereiden kost ongeveer 20 minuten. Volg de onderstaande 4 stappen en je hebt binnen no time deze delicatesse op je bord:
- Laat de coquilles ontdooien. Dep ze droog met keukenpapier.
- Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de plakjes bacon in ongeveer 2 minuten per kant krokant. Laat het uitlekken en afkoelen op een stukje keukenpapier en verkruimel.
- Doe het vruchtvlees van de avocado in een hoge beker. Pers er de halve limoen boven uit en pureer met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit de rest van de olie in de koekenpan. Bak de coquilles ongeveer 2 minuten per kant. Verdeel daarna de avocadocrème over de crackers en leg er een coquille op. Bestrooi de coquilles met het baconkruim en serveer ze direct.

2. Bruschetta’s met rosbief en groene asperges
Heb je een hoop familie over de vloer voor het diner en wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan koken? Maak dan in ongeveer 15 minuten deze heerlijke bruschetta’s met rosbief en groene asperges. Het recept is voor 4 personen, maar met een beetje rekenwerk kan je dit ook voor grote groepen klaarmaken.
- Halve ciabatta (vers of afbakbrood)
- 3 eetlepels olijfolie
- 8 aspergetips
- 2 theelepels pijnboompitten
- 1 teen knoflook
- 8 plakjes rosbief
- 1 takje basilicum
- 4 theelepels crema di balsamico
- snufje peper
- Grillpan
Volg deze 3 stappen om snel te kunnen genieten van deze unieke twist op de Italiaanse klassieker:
- Snijd de ciabatta in sneetjes en besprenkel aan beide kanten met olijfolie (ongeveer de helft). Bestrijk de aspergetips met de overgebleven olijfolie.
- Verhit de grillpan en rooster de sneetjes brood in 1-2 minuten per kant goudbruin en krokant. Gril de asperges in 5 minuten rondom bruin en beetgaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
- Leg de sneetjes brood op een groot bord en wrijf ze in met een gesneden stukje knoflook. Leg de rosbief en de aspergetips op de bruschetta’s en bestrooi met de basilicumreepjes, pijnboompitten en peper naar smaak. Besprenkel de bruschetta’s met de balsamicodressing en voilà: tijd om te genieten!

Een heerlijk Kerstfeest
Door je familie of vrienden te verwennen met allerlei verschillende lekkernijen maak jij dit Kerstfeest echt speciaal. Maak de bovenstaande kerstrecepten en geniet met je dierbaren van een onvergetelijke kerst!
[Fotocredits - mavoimages © Adobe Stock]

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...