De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Hoewel het er deze week niet echt uit heeft gezien als zomer, ziet het er wel naar uit dat augustus en september fijne maanden gaan worden met genoeg zon. Daarom is het goed om te denken aan fijne manieren van verkoeling en wat is nou fijner dan af te koelen met ijs? Nou deze drie recepten met ijs.
De ijsmakers van Oppo Brothers hebben een paar heerlijke recepten verzameld die je de komende zomer maar al te graag op tafel tovert. Zo is er een heerlijke choco-milkshake, zoete pannenkoeken én een warme crumble met ijs.
Chocolade Milkshake
Nodig:
- 300 ml melk (naar keuze)
- 3 bolletjes OppoBrothers Colombian Chocolate & Hazelnut-ijs (of een andere smaak naar keuze)
- 1 eetlepel chocolade proteïnepoeder
- Handvol ijsblokjes
- 1 eetlepel pindakaas
- Snufje gemalen kaneel
- 1 eetlepel cacaopoeder (voor die extra chocoladesmaak)
- Druppel vanille-extract
Maken:
Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande ingrediënten in een blender mixen totdat er een romige massa ontstaat. Serveer de shake in je favoriete glas en maak ‘m af met een toefje slagroom.
Zoete pannenkoeken
Nodig:
- 1 ei
- 90 gram bloem
- 280 ml halfvolle melk
- 20 gram boter
- ½ beker Vanilla Pecan Praline Crunch van Oppo Brothers (of een andere smaak naar wens)
- 1 reep chocolade
Maken:
- Meng het ei met de bloem en 200 ml melk en voeg een snufje zout toe.
- Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak met ¼ van je beslag een pannenkoek. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en laat ze iets afkoelen.
- Verdeel vervolgens het ijs in vier porties over de pannenkoeken en rol ze stevig op in vershoudfolie. Leg ze in de vriezer totdat je ze gebruikt.
- Verwarm de rest van de melk en de chocolade in een steelpan op laag vuur.
- Halveer de pannenkoeken en n schenk de gesmolten chocolade er zo mooi mogelijk overheen.
Warme Speculaas-pecancrumble met ijs
Nodig:
- 50 gram fijne kristalsuiker
- 50 gram tarwebloem
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- 45 gram ongezouten roomboter
- 30 gram gezouten pecannoten
- 2 Elstar-appels
- 8 bolletjes ijs van Oppo Brothers, zoals Canadian Maple Walnut Crunch of de vegan Very AlmondBerry
Maken:
- Verwarm je oven voor op 180 °C.
- Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 gram boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat. Mix hier de grof gehakte noten door en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 minuutjes roosteren in het midden van de oven en schep halverwege om.
- Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Meng deze met de rest van de suiker en speculaaskruiden. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om en herhaal met de rest van de boter en appel.
- Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord twee bolletjes van je favoriete ijs maak het dessert af met de speculaas-pecancrumble.
Verder lezen over ijs
Food14.04.2024
Amorino strijkt neer in Nederland: geen bolletjes, maar blaadjes
Food20.03.2024
Magnum introduceert twee nieuwe ijsjes Magnum Euphoria en Chill
Nieuws10.08.2021
Ola brengt samen met Zara een zomercollectie t-shirts uit met ijsjes op
Food16.07.2021
IJs van Ben & Jerry’s voor het eerst op stokje verkrijgbaar als Peace Pop
Food03.06.2021
Koffie op een stokje van Nice bij Bagels & Beans verkrijgbaar
Food30.04.2021
Ben & Jerry’s en Pathé slaan handen ineen met nieuwe ijssmaak en filmavond
Food16.04.2021
Nieuwe ijssmaken Oppo bevatten 60% minder calorieën en suiker
Food30.09.2020
Febo introduceert samen met De Ruijter ijsco met pure chocoladehagel
Verder lezen over Koken
Gadgets31.08.2024
Smeg komt met compacte oven in plaats van je airfryer
Gezond21.08.2024
Niet elke fles olijfolie is ook echt olijfolie: al staat dat er wel op
Een complexe wereldRecepten01.05.2024
Over Graan van Hier en ambachtelijke appeltaart
Recepten06.03.2024
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Food25.05.2023
Ajam Setan van culinair duo ‘Vrouw met de Baard’ exclusief verkrijgbaar bij Crisp
Food07.05.2023
Dit zijn de beste foodhacks die online te vinden zijn
Verder lezen over Zomer
Drinks14.06.2023
De Kalimotxo (of Calimocho) is een ideale zomercocktail met rode wijn
Drinks07.06.2023
Ook biertje op het terras duurder deze zomer, kans dat prijzen nog verder stijgen
Hotspots30.05.2023
Drie fijne terrassen in Amsterdam om op een zonnige dag lekker de boel de boel te laten
Drinks19.05.2023
Nespresso raakt in de zomerse sferen met nieuwe Californian Dream-collectie
Food03.04.2023
Free Cone Day: Gratis Ben & Jerry’s ijs in Rotterdam op maandag 3 april
Food15.03.2023
Magnum lanceert twee nieuwe smaken: Double Starchaser & Double Sunlover
Hotspots08.01.2023
Bonaire: Dit zijn de hotspots voor eten en drinken op het eiland
Hotspots27.12.2022