Drie heerlijke ijsrecepten om volle bak van te genieten deze zomer

Drie heerlijke ijsrecepten om volle bak van te genieten deze zomer

Vorig artikel Volgend artikel

Hoewel het er deze week niet echt uit heeft gezien als zomer, ziet het er wel naar uit dat augustus en september fijne maanden gaan worden met genoeg zon. Daarom is het goed om te denken aan fijne manieren van verkoeling en wat is nou fijner dan af te koelen met ijs? Nou deze drie recepten met ijs.

De ijsmakers van Oppo Brothers hebben een paar heerlijke recepten verzameld die je de komende zomer maar al te graag op tafel tovert. Zo is er een heerlijke choco-milkshake, zoete pannenkoeken én een warme crumble met ijs.

Chocolade Milkshake

Nodig:

  • 300 ml melk (naar keuze)
  • 3 bolletjes OppoBrothers Colombian Chocolate & Hazelnut-ijs (of een andere smaak naar keuze)
  • 1 eetlepel chocolade proteïnepoeder
  • Handvol ijsblokjes
  • 1 eetlepel pindakaas
  • Snufje gemalen kaneel
  • 1 eetlepel cacaopoeder (voor die extra chocoladesmaak)
  • Druppel vanille-extract

Maken:

Het enige wat je hoeft te doen is de onderstaande ingrediënten in een blender mixen totdat er een romige massa ontstaat. Serveer de shake in je favoriete glas en maak ‘m af met een toefje slagroom.

Zoete pannenkoeken

Nodig:

  • 1 ei
  • 90 gram bloem
  • 280 ml halfvolle melk
  • 20 gram boter
  • ½ beker Vanilla Pecan Praline Crunch van Oppo Brothers (of een andere smaak naar wens)
  • 1 reep chocolade

Maken:

  1. Meng het ei met de bloem en 200 ml melk en voeg een snufje zout toe.
  2. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak met ¼ van je beslag een pannenkoek. Bak daarna de andere drie pannenkoeken en laat ze iets afkoelen.
  3. Verdeel vervolgens het ijs in vier porties over de pannenkoeken en rol ze stevig op in vershoudfolie. Leg ze in de vriezer totdat je ze gebruikt.
  4. Verwarm de rest van de melk en de chocolade in een steelpan op laag vuur.
  5. Halveer de pannenkoeken en n schenk de gesmolten chocolade er zo mooi mogelijk overheen.

Warme Speculaas-pecancrumble met ijs

Nodig:

  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 50 gram tarwebloem
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • 45 gram ongezouten roomboter
  • 30 gram gezouten pecannoten
  • 2 Elstar-appels
  • 8 bolletjes ijs van Oppo Brothers, zoals Canadian Maple Walnut Crunch of de vegan Very AlmondBerry

Maken:

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C.
  2. Meng de helft van de suiker met de bloem en de helft van de speculaaskruiden. Snijd 25 gram boter in blokjes en voeg toe. Wrijf het mengsel tussen je vingers tot er een kruimelig deeg ontstaat. Mix hier de grof gehakte noten door en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Laat 15 minuutjes roosteren in het midden van de oven en schep halverwege om.
  3. Verwijder ondertussen het klokhuis van de appels en snijd de appels in plakken. Meng deze met de rest van de suiker en speculaaskruiden. Verhit 10 gram boter in een koekenpan en bak de helft van de appelplakken in 6 min. op middelhoog vuur. Schep halverwege om en herhaal met de rest van de boter en appel.
  4. Verdeel de gebakken appel over borden. Leg op elk bord twee bolletjes van je favoriete ijs maak het dessert af met de speculaas-pecancrumble.
Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies