Drie bizar heerlijke nacho-gerechten

Drie bizar heerlijke nacho-gerechten

Vorig artikel Volgend artikel

Nacho's zijn op steeds meer menukaarten te vinden als borrelhapje of snack. Deze mexicaanse tortillachips met japaleñopepers en kaas zijn ooit toevallig ontstaan.

Het verhaal gaat dat tijdens de Tweede Wereldoorlog de vrouwen van Amerikaanse soldaten een hapje wilden gaan eten in het Mexicaanse stadje Piedras Nedras, net over de grens. Het restaurant was net gesloten, maar de ober wilde toch wat te eten maken met ingrediënten die hij nog had liggen. Hij knipte tortilla's in driehoekjes en frituurde ze. Met pepers en kaas schoof hij het in de oven en vol trots zette hij het voor de dames neer. De bijnaam van de ober was 'Nacho' en hij presenteerde het gerecht als 'Nachos especiales'. Hiermee schreef hij geschiedenis.

Wat zijn wij toch een partij blij met deze beste ober. Naar verloop van tijd zijn er allerlei uitbreidingen en varianten op de traditionele nacho's gekomen. Hieronder zetten we drie lekkere nacho-gerechten voor je. Laat dat weekend maar komen!

De basisingrediënten blijven hetzelfde, om de eer aan meneer Nacho te houden: tortillachips, jalapeñopepers en kaas, heel veel kaas.

1. Nacho's pulled pork

De pulled pork variant is ideaal voor tijdens de barbecue. Snij tomaat in blokjes en doe er maïs en een gesnipperd uitje door. De pulled pork, die je gewoon zo bij de supermarkt kunt halen, meng je met BBQ saus en eventueel peper, zout, paprikapoeder en peterselie. Maak vervolgens lagen van tortillachips, pulled pork, het tomatenmengsel de kaas, en de plakjes peper.

2. Pizza nacho's

Denk aan een pizza, en strooi dit over de nacho's. Klinkt simpel, en dat is het ook! Het is erg lekker met salami, tomatensaus, mozzarella, oregano en parmezaanse kaas. Eventueel kun je ook olijven toevoegen voor extra smaak.

3. Nacho's met groenten

Voor de vega's of healthy freaks, niet getreurd. Ook jullie kunnen probleemloos genieten van de zoute krokante driehoekjes. Courgette, tomaat, aubergine, paprika, ui en wortel. Schijfjes avocado erbij voor de smeuïge touch, kruiden naar keuze erbij en klaar!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies