De favoriete koninklijke chocolade cupcakes van Queen Elizabeth II

De favoriete koninklijke chocolade cupcakes van Queen Elizabeth II

Vorig artikel Volgend artikel

Dat de Britten iets met gebak hebben, is algemeen bekend. Zo hebben wij dankzij het succes van tv-programma The Great British Bake-Off Heel Holland Bakt op de buis. Afgelopen vrijdag werd de Britse Queen Elisabeth II 94 jaar oud. Om deze speciale gelegenheid thuis toch te kunnen vieren, deelden The Royal Pasty Chefs het recept van haar favoriete chocolade cupcakes.

De koninklijke chocolade cupcakes zijn de favoriete cupcakes van de Britse koningin en ze zijn te maken met twee soorten toppings: botercrème en een koninklijke icing. Dus mocht je deze Koningsdag nog wat op willen leuken of binnenkort een andere feestelijkheid te vieren, dan zijn deze cupcakes een ware traktatie. Bakkers klaar? Bakken maar!

Ingrediënten cupcakes

Hiermee maak je er ongeveer 15

  • 15gr azijn
  • 300ml melk
  • 50ml plantaardige olie
  • 60gr boter (gesmolten en afgekoeld)
  • 2 eieren
  • 5ml vanille-essence
  • 250gr zelfrijzend bakmeel
  • 75 cacaopoeder
  • 300gr basterdsuiker
  • 10gr zuiveringszout
  • 100gr witte chocoladeschilfers
  • cupcakevormen

Ingrediënten Botercrème Topping:

  • 90gr pure chocolade (80% of hoger)
  • 100gr boter
  • 125gr bloemsuiker

Wil je icing gebruiken, dan is die in de winkel te koop. Met kleurstoffen geef je ‘m een andere kleur.

Cupcakes maken

  1. Verwarm de oven voor op 150 ° C;
  2. Combineer de bloem, suiker, cacaopoeder en baking soda in een mengkom;
  3. Klop de eieren in een aparte kan, met de vanille-extract, gesmolten boter, olie, melk en azijn;
  4. Giet langzaam het natte mengsel beetje bij beetje in het droge mengsel;
  5. Zorg ervoor dat het beslag glad is zonder klontjes;
  6. Voeg tot slot de chocoladeschilfers toe (alternatieven kunnen noten of gedroogd fruit zijn);
  7. Leg de cupcakevormen op een bakplaat;
  8. Gebruik een metalen lepel om het mengsel gelijkmatig te verdelen;
  9. Bak ongeveer 15-18 minuten, haal uit de oven als het goudkleurig en veerkrachtig aanvoelt;
  10. Laat afkoelen.

Botercrèmeglazuur maken:

  1. Room de suiker en de boter tot ze licht en romig zijn;
  2. Voeg toe aan de warme gesmolten chocolade;
  3. Als je een spuitzak bij de hand hebt, spuit je het glazuur op de bovenkant van de cupcakes voor decoratie (gebruik anders voorzichtig een theelepel of een kleine spatel om te smeren).

Royal icing maken:

  1. Als je de cupcakes versiert met royal icing, rolt je het glazuur uit en snijd je het in ronde schijven;
  2. Leg de schijf over de cupcake en vorm deze in de gewenste vorm.



(All pictures used in this article are © The Royal Family)

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies