The Drunken Horse Gin brengt een vleugje Himalaya naar je glas

The Drunken Horse Gin brengt een vleugje Himalaya naar je glas

Vorig artikel Volgend artikel

The Drunken Horse Gin is een Belgische gin die sinds 2016 in een kleine Antwerpse distilleerderij wordt geproduceerd. De prijswinnende gin is in de basis een klassieke London Dry Gin die dankzij een unieke samenstelling van botanicals uitblinkt in frisheid. Niet in de minste plaats door de toevoeging van een speciaal ingrediënt uit de Himalaya.

Natuurlijk valt iedereen de fles op omdat die schuin staat, maar laat daar de nieuwsgierigheid niet varen. The Drunken Horse Gin is namelijk veel meer dan alleen een bijzondere fles. De zoektocht van de drie jonge Belgische ondernemers Benoit Verbeeck, Pieter-Jan Pattyn en Tom Van Nuffelen tocht naar een unieke, heerlijke smaak bracht hen naar het Himalaya-gebergte waar ze een uniek ingrediënten vonden.

Timut Peper

De heren vonden daar een kleine peper die met de hand wordt geoogst en alleen maar op de oude marktjes van Kathmandu te vinden is. Ze raakten gebiologeerd door de smaak en aroma’s van de peper. Naast wat pit herbergt de Timut peper ook citrusaroma’s. Het missende ingrediënt voor hun eigen gin was gevonden.

Micro-distilleerderij

De heren richten het bedrijf Gentlemen’s Craft op en in de micro-distilleerderij in Antwerpen produceren ze The Drunken Horse Gin. Tijdens de coronacrisis hebben ze er tijdelijk het roer omgegooid om handgels te produceren voor de zorg aangezien daar een nijpend tekort was.

Sterrenchefs

Vanaf dat de gin op de markt is gekomen heeft hij ieder jaar verschillende internationale prijzen in de wacht gesleept. Misschien wel nog een groter compliment is dat allerlei topchefs uit binnen- en buitenland fans zijn van de gin. Zo serveren het Franse Le Clos des Sens(***) in Annecy, The Jane(**) in Antwerpen, The Butcher’s Son (*) in Antwerpen en het Spaanse Dos Palilos (*) in Barcelona de gin.

The Drunken Horse Gin

Hij blinkt echt uit in frisheid, maar dan wel op een complexe manier. Dat is naar alle waarschijnlijkheid volledig toe te schrijven aan de toevoeging van de Timut peper. Die zorgt er namelijk voor dat onder meer de fruit- en citrusaroma’s in de gin versterkt worden. Hierdoor krijg je zeker in combinatie met een wat bittere tonic en een toevoeging van frisse limoen een gin die je smaakpapillen aan het werk zet en op een zeer prettige manier verrast.

Perfect Serve

Natuurlijk is er een perfecte gin-tonic te maken met The Drunken Horse Gin. Dat doe je door 5cl gin in een mooi met ijs gevuld glas te doen. Daar voeg je een partje limoen aan toe en je topt het geheel af met een premium Indian tonic. Als finishing touch (mits in huis) een paar snufjes Timut peper.

The Drunken Horse gin-tonic
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies