Limited Edition Italian Festive koffies van Nespresso ere Italiaanse tradities

Limited Edition Italian Festive koffies van Nespresso ere Italiaanse tradities

Vorig artikel Volgend artikel

Nespresso heeft rondom de feestelijke kerstperiode een aantal nieuwe koffies geïntroduceerd. De Variations Italia Limited Edition koffies zijn geïnspireerd door de Italiaanse tradities, gastvrijheid en de liefdevolle momenten die je deelt met de mensen om je heen. Die vibe is samengevoegd met de smaken van regionale lekkernijen zoals: hazelnoottaart, amaretti en biscotti van pecannoten en dat heeft vier nieuwe koffies opgeleverd.

Deze zoete lekkernijen definiëren de drie nieuwe koffies. Il Caffè is een espresso waarin geroosterd graan een dominante rol speelt. De Amerrti Flavour is logischerwijs op basis van de typische amerettismaken zoals amandel en vanille. Torta di Nocciole is een blend die de smaken van de traditionele hazelnoottaart viert. En de Pecan Biscotti draait helemaal om de smaak van pecannoten.

Kleine koffieproeverij

Op de redactie hebben we ngo niet de nieuwe Vertuo-machine staan, dus we hebben alleen de koffies kunnen proberen die in de originele machine kunnen. Dat zijn de: Il Caffè, Torta di Nocciole en de Amaretti. De Pecan Biscotti waar het Italiaanse koekje biscotti de hoofdrol in speelt hebben we helaas niet geprobeerd.

Amaretti

Iedereen die ooit in Italië is geweest kent de Amaretti amandelkoekjes wel. Voor de koffieblend te krijgen is gebruikgemaakt van arabica koffiebonen uit Brazilië en Colombia. Daar zijn de aroma’s van vanille en bitterzoete amandelen aan toegevoegd. Je proeft er zelfs een klein beetje fruit in terug. De Amaretti is een ideale basis voor een cappuccino, want dan komen alle verschillende smaken duidelijk naar voren.

(verkrijgbaar voor beide apparaten)

Il Caffè

Il Caffè is een ode aan de klassieke Italiaanse espresso. Daarvoor is er een blend gemaakt van robusta koffiebonen uit Vietnam en Indonesië die gecombineerd zijn met een Colombiaanse arabica. Daarmee krijg je een krachtige en kruidige espresso met een zachte textuur die zijn intensiteit goed behoudt. Hierdoor is het een echte ode aan een Italiaanse espresso.

(verkrijgbaar voor beide apparaten)

Torta di Nocciole

Om tot een ideale koffievariant te komen van de Italiaanse hazelnoottaart Torta di Nocciole. Daarvoor zijn een Braziliaanse en Colombiaanse arabica koffiebonen geblend en daar zijn aroma’s van hazelnoten en vanille aan toegevoegd. De geroosterde hazelnootsmaak gemixt met de zoete smaken van de granen maken het een ideale koffie om als espresso te drinken of juist als cappuccino. Dan komt het nootachtige karakter met de romige smaak nog duidelijker naar voren.

(alleen verkrijgbaar voor origineel apparaat)

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies