Hermit Gin is een heerlijke zachte gin met een vleugje Oosterschelde

Hermit Gin is een heerlijke zachte gin met een vleugje Oosterschelde

Vorig artikel Volgend artikel

Op de redactie van Eatly worden we vrolijk van gedestilleerde dranken zoals gin. Daarom is het altijd een feestje om een nieuwe gin te proeven. Dit keer hadden we het voorrecht om Hermit Dutch Coastal Gin uit te proberen. Een Haagse gin met een vleugje Oosterschelde.

De mannen achter Hermit Gin komen uit Den Haag en de gin wordt bij Van Toor distillery in Vlaardingen gedistilleerd. Dat gebeurt kleinschalig zodat het een unieke gin blijft. Zelf hebben we een fles van de zestiende batch op de kop getikt.

Acht botanicals

Jeneverbes en korianderzaad zorgen voor de kenmerkende ginsmaak. In totaal worden er acht botanicals aan het distillaat toegevoegd om de gin te creëren. Onder meer de volgende botancials spelen een rol in het maken van de gin: nootmuskaat, zoethout, sinaasappelschil, blauwe lis, kaneel, kardemom én een vleugje Oosterscheldewater.

Hermit Dutch Coastal Gin

Het openen van de verpakking is al een toffe ervaring, er zit een (kleine) verrassing in die verwijst naar de herkomst. Wat gelijk opvalt is de styling van de fles waarbij de ‘Hermit Crab’ en de nautische kaart in het oog springen.

Als je dat in je opgenomen hebt, komt het leukste gedeelte: de fles openen. Wat gelijk opvalt is de geur van jeneverbes, maar het prikt niet in de neus. Het is vooral zacht, een beetje ziltig en je herkent iets van citrus. Bij het puur proeven van de gin valt gelijk op hoe fluweelzacht hij is, je merkt bijna geen alcoholsmaak op. Het ziltige en de citrus merk je bij het drinken zeker op, al zijn dit vooral genuanceerde tonen die zorgen voor een heerlijke smaakervaring.

Oesters

Dat maakt het een perfecte gin om te paren met schaal- en schelpdieren. Zo gaat Hermit Gin uitermate goed samen met oesters. Tip van de makers: als je net een oester hebt gegeten, giet een shotje Hermit in de oesterschelp. Als je die dan langzaam opdrinkt onderga je een bijzondere, culinaire ervaring.

Perfect serve

Wil je een klassieke gin&tonic maken met Hermit Gin dan heb je er 50ml van nodig en daar doe je 150 ml Fever-Tree Mediterranean Tonic Water bij. Ter garnering grapefruitschil en zeekraal. Op onze Instagram (zie boven) hebben we geëxperimenteerd met de Pomegranate & Basil van Double Dutch drinks en een snufje zeezout van Zeeuwsche Zoute. Dan is het aan te raden om er wat verse basilicum en granaatappelpitjes aan toe te voegen.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies