Hanami Dry Gin: Japanse elegantie volgens oud-Hollands recept

Hanami Dry Gin: Japanse elegantie volgens oud-Hollands recept

Vorig artikel Volgend artikel

Als je de fles zo ziet en de naam leest, dan denk je gelijk dat Hanami Dry Gin een originele gin uit het land van de rijzende zon is. Niets is minder waar, want het is een oer-Hollandse gin die gemaakt wordt in Lelystad. De naam Hanami ontleent de gin aan het Japanse kersenbloesemfestival.

Nou denk je waarschijnlijk bij het distilleren van gin meteen aan Schiedam en dat is volstrekt logisch. Hanami Dry Gin wordt geproduceerd door de Melchers Group. Dat is het overkoepelende bedrijf waar de Melchers distilleerderij en brouwerij onder vallen.

Familiebedrijf

De distilleerderij werd in 1837 opgericht in Schiedam voor het produceren van jenever (Locomotief) en groeide in de decennia uit van klein familiebedrijf tot één van de meest innovatie producenten en exporteurs van Nederlandse likeuren. Inmiddels zetelen de kantoren en het warenhuis van de Melchers Group in Lelystad

Oud-Hollands recept

Het recept van Hanami Dry Gin is gebaseerd op het oud-Hollandse, originele recept voor dry gin. Voor het maken van de gin worden negen natuurlijke ingrediënten gebruikt, waaronder jeneverbes, koriander, engelwortel, sinaasappel en venkel. Waar het extract van kersenbloesems aan toegevoegd wordt voor de kenmerkende bloemenaroma’s.

Hanami Dry Gin

Als je de perfect serve wil drinken, dan heb je een partje Hanami, twee partjes (normale) tonic en verse basilicum nodig. Zo komt de nuances van de gin het beste tot zijn recht. Wat je dan proeft zijn vooral tonen van: jeneverbes, venkel, rode peper en de lichtzoete tonen van kersenbloesem. In de afdronk proef je de citrustonen wat meer.

Het is door de gebruikte ingrediënten qua smaak en bloemenaroma’s best een excentrieke gin die je smaakpapillen uitdaagt. Zodoende is hij bijzonder interessant om beetje mee te experimenteren. De tonic en garnituur die je gebruikt zorgen voor zeer verschillende smaakbelevingen. Probeer ‘m dus eens uit met een Elderflower, Cherry Blossem of Indian tonic en met aardbeien, eetbare bloemen en framboos. Welke kant je ook opgaat, hij blijft als een warme deken die je omhelst.

The Spirit of Serenity
(Afbeelding: Hanami Dry Gin 'The Spirit of Serenity' - ©Hanami Dry Gin)
Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies