Eatly proeft: de Classic Dutch Dry Gin van V2C Gin

Eatly proeft: de Classic Dutch Dry Gin van V2C Gin

Vorig artikel Volgend artikel

De kans is groot dat veel van jullie al aan de kerstborrel zijn begonnen, dan lees je dit maar op een ander moment. Op de redactie van Eatly worden we vrolijk van gin en in het bijzonder van gin van Nederlandse makelij. Daarom waren we helemaal blij toen er een pakket binnenkwam uit Amsterdam van V2C gin.

Het ginmerk kent oorsprong in de mooiste stad van het zuiden: Maastricht. Daar studeerden namelijk de vier oprichters. Hoewel de naam van het merk gelijk doet denken aan VOC blijkt de naam toch een heel andere herkomst te hebben. V2C staat namelijk voor Victor de Stuersstraat 2c, het adres dat een belangrijke rol speelde tijdens de studietijd van de heren.

Eigen gin

Hoewel ieder zijn eigen pad ging na de studietijd, keerden ze later allemaal weer terug in eenzelfde stad. Alleen was het dit keer Amsterdam. Daar zag in 2014 de eerste V2C gin dan ook het levenslicht. De gins worden gemengd in de regio Amsterdam en er wordt gebruikgemaakt van de zuiverste ingrediënten die over de hele wereld verkrijgbaar zijn.

De basis voor de gins vormen de klassieke ingrediënten: jeneverbes, engelwortel, sinaasappel, zoethout, laurier en sint-janskruid. Die zijn subtiel gekruid met koriander, kardemom, citroen en gember om zo een verfijnd lichaam te bieden. Voor de andere varianten wordt gebruikt gemaakt van: fruit, sappen en siropen.

Classic Dutch Dry Gin

Wij zijn op de redactie aan het experimenteren gegaan met de Classic Dutch Dry Gin. Die hebben we gemixt met de indian tonic van Fentimans gegarneerd met wat gember en/of citroen en/of een paar jeneverbessen. Dat is even uitvogelen wat je precies zelf lekker vindt. Wat gelijk opvalt is de pure smaak van de V2C gin die goed overeind bleef in onze gin tonics. Dat heeft ook te maken met de indian tonic, die maakt het geheel niet te zoet. Op zichzelf heeft de gin een volle maar ook echt een zachte smaak. Een echte smaakvolle gin van Nederlandse makelij.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies