Too Good To Go stelt app beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden

Too Good To Go stelt app beschikbaar voor reguliere afhaalmaaltijden

Vorig artikel Volgend artikel

We hebben sinds het sluiten van de horeca in Nederland verschillende initiatieven uitgelicht die de ondernemers een steun in de rug geven. Anti-verspillingsplatform Too Good To Go doet ook een flinke duit in de zak en heeft het platform tijdelijk beschikbaar gemaakt voor reguliere afhaalmaaltijden.

Dat gebeurt zonder winstoogmerk. Het idee van het openstellen van het platform is om via die weg een oplossing te bieden aan restaurants die nu overgaan op het afhalen van maaltijden, maar waar de techniek nog niet in de lucht is. Dit alles onder de noemer Steun lokaal - afhalen, zo voor elkaar!

Steun lokaal

In tegenstelling tot de kern van wat Too Good To Go normaal doet, onverkochte producten aanbieden via de app, worden nu verse maaltijden beschikbaar gesteld door de restaurants die consumenten op kunnen halen. Joost Rietveld van Too Good To Go Nederland: “We hebben de afgelopen twee jaar enorm veel steun gekregen van Nederlandse ondernemers in de strijd tegen voedselverspilling. Nu willen we graag iets terugdoen. We hebben een succesvol platform waarop we iedere dag de verbinding leggen tussen consumenten en ondernemers die overgebleven eten aanbieden. We hopen nu deze verbindingskracht vanuit een andere invalshoek te kunnen gebruiken om ondernemers door deze lastige tijd te loodsen.”

Gezondheid partners

De procedure van hoe de app werkt is bij het ‘Steun Lokaal’ gedeelte net iets anders. Consumenten bestellen in de app een afhaalmaaltijd en betalen die ook direct online. Het restaurant gaat aan de slag met de bestelling en consumenten halen het binnen een vast tijdsframe op. Om de gezondheid te waarborgen worden er een beperkt aantal maaltijden aangeboden om de wachttijd in het restaurant te beperken.

Rietveld vult aan: “We vragen iedereen met klem het advies van de overheid te volgen, blijf zoveel mogelijk thuis en houd 1,5 meter afstand. Tegelijkertijd moet iedereen ook eten en hiermee willen we mensen de kans geven snel en veilig maaltijden af te kunnen halen en meteen hun favoriete lokale restaurant te steunen.”

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies