Toch geen grap: Hema en Lowlander brouwen Tompouce Ale

Toch geen grap: Hema en Lowlander brouwen Tompouce Ale

Vorig artikel Volgend artikel

Als Hema iets met tompoucen doet, dan spits een groot deel van ons land gelijk de oren. Op 1 april zette het bedrijf iets online over een samenwerking met botanische bierbrouwer Lowlander. Ze hadden samen een Tompouce Ale gebrouwen. Enorm hi-ha-ho natuurlijk en niemand trapte er in. Maar wat blijkt drie weken later? Hema en Lowlander hebben samen een milkshake blond gebrouwen, de Tompouce Ale.

Een paar jaar geleden kwam Zuivelhoeve er al achter dat een goede 1-aprilgrap best eens een springplank kan zijn voor het ontwikkelen van een nieuw product. Al blijkt uit het verhaal van Lowlander en Hema dat de Tompouce Ale al een tijdje in de pijpleiding zat en de ‘grap’ op 1 april vooral een fijne manier was om wat reuring te creëren rondom het idee van een biertje geïnspireerd door de tompouce.

Tompouce alles

Nederland is dol op de tompouce en dat heeft Hema inmiddels al omarmd onder meer door het uitbrengen van: tompouce popcorn, tompouce donuts, tompouce sokken en tompouce onderbroeken. Wat velen niet weten is dat de naam van het gebakje afkomstig is van de artiestennaam van een Friese dwerg die in het circus en op kermissen werkte. Jan Hannema trad namelijk op als Admiraal Tom Pouce en aan hem dankt de tompouce zijn naam.

Tompouce Ale

Iedereen weet hoe een tompouce smaakt, dus het was een mooie uitdaging voor de bierbrouwers van Lowlander om deze smaak herkenbaar in een bier naar voren te laten komen. Vandaar dat het bier een milkshake blond is geworden waarin framboos en vanille de boventonen voeren. De framboos zorgt voor een subtiel fris zoetje en de vanille geeft een romige en zachte afdronk. Het bier heeft een alcoholpercentage van 5% en dat maakt het een goed doordrinkbaar zomers biertje.

Lowlander knalde de Tompouce Ale gisteren in de webshop en dat liep als een lopend vuurtje. Vanaf vandaag is het bier voor 2,50 euro per blikje ook verkrijgbaar in de Hema-filialen en de website van het bedrijf.

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies