Texelse Brouwerij overgenomen door biermagnaat Heineken

Texelse Brouwerij overgenomen door biermagnaat Heineken

Vorig artikel Volgend artikel

Hoewel de transferwindow eigenlijk tot de winter gesloten is, maakt een van de favoriete bieren op de redactie (Skuumkoppe) een opmerkelijke transfer: biermagnaat Heineken neemt namelijk de Texelse Brouwerij volledig over. Op het eiland wordt inmiddels 20 jaar speciaalbier gebrouwen en het assortiment is gegroeid naar 13 speciaalbieren met Skuumkoppe als de meest bekende.

Heineken is de afgelopen jaren niet per se zelf ingesprongen op de speciaalbiermarkt met eigen bieren, maar is her en der in Nederland verschillende bierbrouwerijen die goedlopende speciaalbieren hebben op gaan kopen. In dit geval krijgt de Texelse bierbrouwerij een strategische partner die kan helpen aan de groeiende consumentenvraag te voldoen.

Brouwcapaciteit optimaliseren

Naast distributie wordt de brouwcapaciteit op het eiland verder duurzaam geoptimaliseerd. Algemeen directeur Cor Honkoop zegt daarover: “Samen met Heineken gaan we de grenzen van ons succes verleggen. Om in de toekomst aan die sterk groeiende consumentenbehoefte te kunnen voldoen en om de Texelse Bierbrouwerij verder te professionaliseren is Heineken voor ons de ideale strategische partner.”

CEO van Heineken, Hans Böhm, is blij met de overname: “De komst van de Texelse Bierbrouwerij is voor ons een welkome uitbreiding in het groeiende speciaalbiersegment. Met een range van zeer smaakvolle speciaalbieren is Texels een sterk merk met enorme potentie. Ik ben heel blij om dit samen verder te mogen uitbouwen.”

Groeipotentieel

Skuumkoppe is het bekendste bier van de brouwerij, maar de andere twaalf speciaalbieren staan goed aangeschreven. Landelijk wordt de Texelse Bierbrouwerij gezien als een van drie top ambachtelijke brouwerijen. Op het eiland en in Noord-Holland staan de bieren in de horeca overal op de kaart. Maar in de rest van de horeca in Nederland is er nog veel te winnen, zeker als je kijkt naar de groeiende vraag van consumenten. Heineken gaat de brouwerij autonoom aansturen zodat Texels gewoon op Texel blijft.

Wes van Geneijgen

Wes is editor-in-chief van Eatly.nl. Hij werkt als freelance journalist en copywriter. Is wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip. Mail:...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies