Seizoensgerecht van Chez Nina op het menu bij online supermarkt Crisp

Seizoensgerecht van Chez Nina op het menu bij online supermarkt Crisp

Vorig artikel Volgend artikel

Het restaurant Chez Nina in Amsterdam van chef Nina Olsson is een populaire hotspot. Een van haar favoriete gerechten is vanaf nu verkrijgbaar bij online supermarkt Crisp. Het gaat om haar romige pasta met babyspinazie, pinda-tomatensaus en koriander. Een perfecte combinatie van de Italiaanse en Indonesische keuken.

De van oorsprong Zweedse chef heeft naast haar restaurant inmiddels vier kookboeken geschreven en is eigenaresse van foodblog Nourish Atelier. Om het voorjaar te vieren deelt ze nu met de klanten van Crisp haar receptgeheim en kunnen zij met de verse ingrediënten van de online supermarkt thuis een restaurantwaardig gerecht op tafel toveren.

Azië en Italië

Olsson over dit seizoensgerecht: “De meeste Nederlanders zijn dol op zowel Italiaanse als Aziatische smaken, wat dit recept perfect combineert. Ik geloof erin dat de kracht van het gerecht begint bij de kwaliteit van de ingrediënten. De spinazie uit het seizoen voegt een frisse veerkrachtige umami toe, perfect om het voorjaar mee in te stappen. Een eenvoudig gerecht met pure ingrediënten, waarmee je dagelijks gemakkelijk meer smaak op tafel zet.”

Boodschappenlijstje

Daarnaast deelt de chef ook haar boodschappenlijstje via de app van Crisp. Daarover zegt ze: “Als vegetariër ben ik fan van verse groenten zoals aspergetips, bloemkool, chioggia bieten, venkel en gepelde edamame boontjes. Met écht verse groenten heb je niet zoveel extra’s nodig om iets heel smaakvols op tafel te zetten. Daarnaast zorg ik dat mijn voorraadkast gevuld is met kwalitatieve, goede pasta’s uit Italië, zoals de fusilli van Liguori.”

Ze vervolgt haar verhaal: “Daarnaast heb ik altijd smaak in huis. Denk bijvoorbeeld aan de verse pesto met rucola en walnoot, een goede sesamolie of kimchi. En met de Crisp olijfolie arbequina maak ik ieder gerecht af. Als toetje? Met de 70% pure chocoladereep van Crisp kan ik echt genieten. Die is zo lekker!”

Smaakmakers

Deze samenwerking is onderdeel van een reeks recepten die ontwikkeld zijn door lokale chefs, receptontwikkelaars en foodies uit Nederland. Iedere maand krijgt een andere smaakmaker de kans om lekker te koken en seizoensrecepten te delen me de klanten van de online supermarkt. Zo delen de experts hun kennis en plukken de klanten daar de vruchten van.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies