Scorpion sauce, de allerpittigste pepersaus, nu tijdelijk in Nederland verkrijgbaar

Scorpion sauce, de allerpittigste pepersaus, nu tijdelijk in Nederland verkrijgbaar

Vorig artikel Volgend artikel

Vanaf vandaag is de allerpittigste pepersaus van Tabasco tijdelijk ook verkrijgbaar voor Nederland. Eerder kwam de Scorpion sauce al op de markt in Amerika en was daar binnen no time uitverkocht.

De saus die is gemaakt op basis van de hete schorpioenpeper, guave, ananas en tabascopepers is maar liefst 20X pittiger dan de originele Tabasco pepersaus. Het flesje komt in gelimiteerde oplage alleen in de Europese webshop ter beschikking (flesje: € 8,95 /148 ml).

Scoville-schaal

De pittigheid van pepers wordt uitgedrukt in Scoville-schaal. Om een idee te geven van mild tot heet, scoort bijvoorbeeld Sambal Oelek zo'n 2.000 op deze schaal. Een flesje Tabasco Regular tikt op die schaal de 5.000 aan. De Scorpion sauce zit op 100.000.

skoville

Er is veel getest door de specialisten in het Tabasco laboratorium. Eerdere pogingen met een combinatie van ghostpeppers en scorpionpeppers werden afgewezen omdat de typisch herkenbaarheid van Tabasco verloren ging. Schorpioenpepers (in pure vorm 2 miljoen op de scoville-schaal) in combinatie met tabascopepers geeft nu de perfecte balans. Dankzij de toevoeging van de zoetheid van guave en ananas wordt de ongetemde heetheid van de saus mooi afgerond en goed verteerbaar. Voor de echte liefhebbers uiteraard.

Tips

De uber hete druppeltjes geven een extra smaaksensatie aan gerechten zoals scrambled eggs, soepen, sausen en stoofschotels. Net als de Tabasco Regular geven slechts enkele druppeltjes een intensere smaakbeleving. Alleen hierbij geldt: Geniet, maar gebruik vooral met mate!

150 jaar

De receptuur en samenstelling van de Tabasco Regular pepersaus is al 150 jaar onveranderd. De producenten van de befaamde pepersaus, de familie McIlhenny, ziet een ontwikkeling in voorkeuren en eetpatronen.

Tabasco-scorpion-sauce
Wij blijven innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ingrediënten om te voldoen aan de ontwikkelingen van de smaak van de consument en van het culinaire landschap.
- John Simmons, Sr. Manager of Agriculture, Tabasco
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies