Plus gaat samenwerken met 14 Nederlandse varkenshouders

Plus gaat samenwerken met 14 Nederlandse varkenshouders

Vorig artikel Volgend artikel

Supermarktketen Plus gaat samenwerken met veertien Nederlandse varkenshouders. Hiermee kiest het bedrijf voor een eigen, gesloten keten van vers varkensvlees en -vleeswaren. Dit zorgt voor meer transparantie en biedt nieuwe mogelijkheden op het gebied van smaak, dierenwelzijn en milieu.

Vlees en vleeswaren werden vanuit verschillende stromen in Nederland en in mindere mate uit Europa ingekocht. Het bedrijf kiest er nu duidelijk voor om de varkens uit eigen keten. Op deze manier verwacht de supermarkt dat er zo min mogelijk varkens nodig zijn om aan de vraag van haar klanten te voldoen. Vanaf half oktober start Plus met de verkoop van het vers varkensvlees uit eigen keten.

Beperkte schaalgrootte

Aangezien de schaalgrootte beperkt is, kan de supermarktketen samen met partner Vion en de uit de Good Farming Star-keten geselecteerde varkenshouders al op korte termijn nieuwe stappen zetten op het gebied van smaak en het verder verbeteren van dierenwelzijn. Het verlagen van de milieu-impact van varkensvlees is verder een speerpunt binnen de keten. Dit alles met als doel om lekkerder en meer verantwoord vlees aan te kunnen bieden.

Plus geeft met deze stappen inzicht in de herkomst van haar varkensvlees en -vleeswaren. Dat van de Dierenbescherming het Beter Leven keurmerk 1 ster heeft gekregen. De varkensboeren worden op de website van de supermarkt voorgesteld. Een aantal varkenshouder heeft zelfs de mogelijkheid tot bezoek, daar kan iedereen desgewenst een kijkje komen nemen.

Wes van Geneijgen

Is editor-in-chief a.i. van Eatly.nl. Werkt als freelance journalist en copywriter. Wakker te maken voor: goed eten&drinken of een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies