Impossible Foods richt zich ook op plantaardige melk

Impossible Foods richt zich ook op plantaardige melk

Vorig artikel Volgend artikel

Impossible Foods is bekend geworden met hun Impossible Meats: plantaardige vleesproducten. Maar net als andere producenten ziet het bedrijf kans op de markt van plantaardige zuivel. Tijdens een conference call beloofde de CEO van het bedrijf, Pat Brown, de komende 12 maanden meer focus te leggen op het ontwikkelen van plantaardige melk.

In het gesprek gaf hij aan dat het eindresultaat in niets lijkt op soja of andere plantaardige melk. Wel is het de vraag wanneer het ooit in de schappen te vinden gaat zijn. Zo hebben de Nederlandse Vegan Cowboys een tijdsplanning van ongeveer vijf jaar. Het gaat dus hoe dan ook nog even duren.

Prototype

Natuurlijk wordt er al flink getest door een team van onderzoekers bij het bedrijf. Een aantal verslaggevers kreeg tijdens het gesprek de kans om een prototype te proberen van het melkalternatief. Daaruit bleek al gelijk dat Impossible Foods inzet op een meer romig product, dat eigenlijk het belangrijkste manco is van andere plantaardige zuivel.

Smaakwetenschapper Laura Kliman van Impossible Foods demonstreerde tijdens de call twee specifieke kenmerken van het prototype. De melk werd in een hete kop koffie geschud en zo was te zien dat de melk op een normale manier mengde met koffie. Daarnaast liet ze zien dat de plantaardige melk op te warmen was én kon schuimen op eenzelfde manier als melk van zuivel.

In ontwikkeling

Hoewel deze twee kenmerken al een hele stap zijn, laat Kliman weten dat het goed mogelijk is dat het eindproduct heel anders gaat zijn dan dit prototype. Dat heeft onder meer te maken met hoe de plantaardige melk geproduceerd kan worden en wat uiteindelijk de beste combinatie aan bestanddelen is.

Over de ingrediënten zegt CEO Brown: “We hebben prototypes gemaakt van een aantal verschillende plantaardige bronnen. Soja is een zeer goede keuze vanuit voedingsoogpunt en vanuit de hele productieketen. Om die reden denk ik dat de kans groot zal zijn dat dit het basiseiwit wordt van ons eindproduct.”

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies