Holland America Line lanceert bier voor 150-jarig jubileum

Holland America Line lanceert bier voor 150-jarig jubileum

Vorig artikel Volgend artikel

De Holland America Line (HAL) bestaat dit jaar 150 jaar en dat wordt gevierd met de introductie van een eigen bier. Samen met Pike Brewing uit Seattle is er een limited edition bier gebrouwen: HAL Pils. De keuze voor de bierbrouwer komt voort uit dat het Amerikaanse hoofdkantoor van HAL er is gevestigd. Het bier is verkrijgbaar aan boord van alle schepen van de cruisemaatschappij.

De IPA-revolutie is vanuit Amerika naar Europa over komen waaien en inmiddels weten we niet meer anders dan dat we speciaalbier altijd heel interessant hebben gevonden. De beste grap is dat nu de ‘oude’ Europese stijlen in de bierwereld weer populair worden. Vandaar dat de limited edition HAL Pils een ‘normale’ pilsener is geworden, wel met een geheel eigen smaakprofiel.

HAL Pils

De HAL Pils is een pittig, helder en verfrissend hoppig brouwsel geworden met bloemige en lichte meloenaroma's, een stevige en droge afdronk. Het is gebrouwen met Mosaic Hop, een iconische hop afkomstig uit de Yakima Valley in de staat Washington. “Een special Limited Edition-brouwsel in een prachtig verzamelblik is de perfecte manier om ons 150-jarig jubileum te vieren", zegt Anthony Stice, vicepresident food- en beverage van Holland America Line.”

Ze vervolgt haar verhaal: “Door te kiezen voor een klassieke bierstijl zoals een Pilsner die op dit moment erg populair is in de ambachtelijke bierwereld eren we ons verleden en vieren we ons heden. Het is een verfrissend en fris bier en onze gasten gaan echt genieten van deze exclusieve Limited Edition.”

Jan van Beers

De jubileumblikken zijn versierd met een iconische Jan van Beers-poster uit 1898 met daarop een vrouw in een zeeblauwe jurk met een gestreepte, witte hoed die de schoorsteenpijpen weerspiegeld van het HAL-stoomschip dat ze boven haar hoofd houdt. Om deze poster een moderne twist te geven is het huidige logo en het vernieuwde kleurschema van het bedrijf toegevoegd.

Vanaf januari 2023 is de HAL Pils in alle bars en lounges op de cruiseshippen te drinken.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.