De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Mede ingegeven door de pandemie zagen supermarkten de verkoop van verspakketten het afgelopen jaar stijgen. Niet gek dus dat ze er meer in gaan investeren. Zo introduceert Albert Heijn zeven nieuwe ongesneden en drie nieuwe gesneden verspakketten die inspelen op het seizoen. Denk daarbij aan: Hollandse runderstoof, preikerrie-ovenschotel, wortelknolselderijstamppot en pompoenrollade.
Albert Heijn introduceerde in 2004 al de eerste verspakketten en jaren daarna zijn ze alleen maar steeds meer verkocht. Inmiddels zien steeds meer consumenten ze als een makkelijke manier om wat gezonder te eten. Daarnaast werkt het ook zo dat de verspakketten ook weer voedselverspilling tegengaan omdat alles wat je nodig hebt voor een maaltijd in het pakket zit.
Nieuwe pakketten
Half oktober wordt het assortiment uitgebreid met: Rendang met sajoergroenten, Hollandse runderstoof, Preikerrie-ovenschotel, Zuurkoolovenschotel, Rodekoolovenschotel, Wortelknolselderijstamppot en Pompoenrollade met couscous. Het idee van de pompoenrollade is om er een echt vegetarisch spektakelstuk van te maken.
Zestig verspakketten
In totaal heeft Albert Heijn inmiddels zestig verspakketten in de roulatie die wisselen per seizoen. Denk daarbij aan gerechten als: Mexicaanse burrito’s en Italiaanse lasagne tot Pad Thai, Chili sin carne, risotto en Marokkaanse couscous. Gemiddeld liggen er per winkel ongeveer 28 verspakketten met ongesneden groenten en zes varianten met gesneden groenten. De populairste pakketten zijn Indiase curry madras, de lasagne en de tomatensoep.
Beter eten
Het bedrijf probeert met de verspakketten ook bij te dragen om beter eten voor iedereen bereikbaar te maken. Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing van Albert Heijn, zegt hierover: “Onze klanten zijn zich steeds meer bewust van het belang van gezond eten en de rol van groenten daarin. Tegelijkertijd hebben zij door gebrek aan tijd en inspiratie soms moeite lekkere, gemakkelijke en gezonde gerechten te maken. Dan zijn de verspakketten een uitkomst.”
Verder lezen over Koken
Proeft10.12.2025
We probeerden de Stamppotsaus van Kesbeke en Ron Blaauw
Food27.11.2025
Deze ongefilterde olijfolie verandert alles in je keuken
Lifestyle26.11.2025
Inspiratie nodig? Dit zijn dé keukentrends voor liefhebbers van rust en warmte
Food17.09.2025
De kracht van samen koken tijdens de Week tegen Eenzaamheid
Lifestyle19.05.2025
Een keuken waarin je wilt blijven koken (én eten): zo ontwerp je het zelf
Tipt08.01.2025
Een Italiaanse avond of een verfijnde sushi-experience? Een kok aan huis stemt alles af op jouw voorkeuren
Lifestyle19.12.2024
5 tips om je keuken voor weinig geld een nieuwe look te geven
Proeft04.12.2024
HelloFresh kerstbox tegen kerststress: we probeerden het uit
Verder lezen over Supermarkt
Food31.10.2025
Oma’s Soep breidt uit met broodsalades, koeken en pannenkoeken
Nieuws28.07.2024
Uber Eats en Amazing Oriental werken samen vanuit de supermarkt
Recepten13.11.2023
Heerlijke kleine gerechtjes voor het kerstdiner
Nieuws29.06.2023
Derde helft wordt drooggelegd als het aan de staatssecretaris ligt
Food21.06.2023
5 tips om voedselverspilling te voorkomen tijdens de vakantieperiode
Nieuws18.06.2023
Zuiderburen grijpen in om boodschappen betaalbaar te houden, Nederlandse regering ziet hier niets in
Nieuws31.05.2023
Binnen een half jaar zijn basisboodschappen 15% duurder geworden
Food25.05.2023