Het assortiment verspakketten bij Albert Heijn breidt verder uit

Het assortiment verspakketten bij Albert Heijn breidt verder uit

Vorig artikel Volgend artikel

Mede ingegeven door de pandemie zagen supermarkten de verkoop van verspakketten het afgelopen jaar stijgen. Niet gek dus dat ze er meer in gaan investeren. Zo introduceert Albert Heijn zeven nieuwe ongesneden en drie nieuwe gesneden verspakketten die inspelen op het seizoen. Denk daarbij aan: Hollandse runderstoof, preikerrie-ovenschotel, wortelknolselderijstamppot en pompoenrollade.

Albert Heijn introduceerde in 2004 al de eerste verspakketten en jaren daarna zijn ze alleen maar steeds meer verkocht. Inmiddels zien steeds meer consumenten ze als een makkelijke manier om wat gezonder te eten. Daarnaast werkt het ook zo dat de verspakketten ook weer voedselverspilling tegengaan omdat alles wat je nodig hebt voor een maaltijd in het pakket zit.

Nieuwe pakketten

Half oktober wordt het assortiment uitgebreid met: Rendang met sajoergroenten, Hollandse runderstoof, Preikerrie-ovenschotel, Zuurkoolovenschotel, Rodekoolovenschotel, Wortelknolselderijstamppot en Pompoenrollade met couscous. Het idee van de pompoenrollade is om er een echt vegetarisch spektakelstuk van te maken.

Zestig verspakketten

In totaal heeft Albert Heijn inmiddels zestig verspakketten in de roulatie die wisselen per seizoen. Denk daarbij aan gerechten als: Mexicaanse burrito’s en Italiaanse lasagne tot Pad Thai, Chili sin carne, risotto en Marokkaanse couscous. Gemiddeld liggen er per winkel ongeveer 28 verspakketten met ongesneden groenten en zes varianten met gesneden groenten. De populairste pakketten zijn Indiase curry madras, de lasagne en de tomatensoep.

Beter eten

Het bedrijf probeert met de verspakketten ook bij te dragen om beter eten voor iedereen bereikbaar te maken. Henk van Harn, directeur merchandising & sourcing van Albert Heijn, zegt hierover: “Onze klanten zijn zich steeds meer bewust van het belang van gezond eten en de rol van groenten daarin. Tegelijkertijd hebben zij door gebrek aan tijd en inspiratie soms moeite lekkere, gemakkelijke en gezonde gerechten te maken. Dan zijn de verspakketten een uitkomst.”

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies