Hema brengt met vandeStreek een Rookworst Weizen op de markt

Hema brengt met vandeStreek een Rookworst Weizen op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Het is altijd interessant als bedrijven experimenteren met hun producten, maar af en toe heb je echt het gevoel: dit gaat of helemaal briljant zijn of het slechtste idee ooit. Tot die categorie hoort ook het nieuwe biertje dat voortgekomen is uit de samenwerking tussen bierbrouwer vandeStreek en Hema: de Rookworst Weizen.

Juist ja, je leest het goed dit najaar brengt deze samenwerking een bier op de markt geïnspireerd door de legendarische Hema rookworst. De combinatie van bier en droge worst is vrij logisch, maar die van worst in bier? Dat valt nog te bezien. Toch hebben de brouwers het idee dat ze de smaak hebben weten te pakken.

Rookworst Weizen

Ronald van de Streek over het nieuwe bier: “De smaak van de rookworst wordt voor een groot deel bepaald door de rook, de juiste combinatie van hout zorgt voor die echte rookworst ervaring in het bier.” Daarvoor wordt het mout in eerste instantie gerookt, waarbij rekening wordt gehouden met hoe de rookworst ook gerookt wordt.

Duitse Weizen

Het nieuwe bier is een op traditionele wijze gebrouwen Duitze Weizen met houtgerookte mouten, oftewel een ‘Rauchweizen’. Die vind je in Duitsland vooral in het Beierse Bramberg. Van de Streek vult aan: “Al onze producten zijn veganistisch en we vonden het belangrijk om een mooi gebrouwen bier te maken zonder gimmicks zoals echte worsten in de ketel.”

Het bier is vanaf deze week te vinden in zo goed als alle Hema-winkels en kost 2,50 euro per blik. Op de website van het bedrijf vind je het bier als 4-pack.

Redactie Eatly.nl

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies