Chefs restaurant 212 openen foodstand Amsterdamse Foodhallen

Chefs restaurant 212 openen foodstand Amsterdamse Foodhallen

Vorig artikel Volgend artikel

In de Foodhallen Amsterdam zijn twee nieuwe foodstands geopend van: Dutch Meatball Company en Holy Chicken. Michelinchef Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot van het Amsterdamse sterrenrestaurant 212(*) verzorgen die laatste stand.

Ze zijn het avontuur in de Foodhallen aangegaan om hun kookkunsten aan het grote publiek te tonen en natuurlijk vooral te laten proeven. Bij Holy Chicken speelt kip logischerwijs de hoofdrol in de gerechten. Het menu bestaat voornamelijk uit comfort food, zoals: een gefrituurde kipsandwich met madam jeanette, Koreaanse wings of Singapore Saté.

Eersteklas gehaktballen

Er is weinig zo lekker Nederlands dan een goede gehaktbal. Die vertolkt dan ook de hoofdrol bij de nieuwe foodstand van topchef Peter Gast en Jeroen Elijzen: Dutch Meatball Company. Je vindt daar eersteklas gehaktballen in allerlei soorten en maten. Van klein tot groot, van kip tot vegetarisch en natuurlijk ook een originele varkensgehaktbal.

Alle ballen worden geserveerd met Amsterdams tafelzuur en mosterd, andere toevoegingen zoals piccalilly, mayonaise, augurken of brood zijn optioneel. Mocht je in een avontuurlijke bui zijn, dan is het aan te raden om een van de uitdagende toppings te kiezen, zoals: satésaus, tomatensaus met Parmezaanse kaas en basilicum of tandoori met koriander en komkommer.

De Foodhallen zijn bekend terrein voor het duo, want in 2014 begonnen ze hier met hun Ballenbar. Daar wordt met veel bravoure genoten van typisch Nederlandse bitterballen met een culinaire twist.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies