Acht Nederlanders in top 100 The Best Chef Awards 2019

Acht Nederlanders in top 100 The Best Chef Awards 2019

Vorig artikel Volgend artikel

Het is acht Nederlandse chefs gelukt om in de Top 100 van The Best Chef Awards 2019 te komen. Tijdens het gala in de Universiteit van Barcelona waar de uitslagen bekend werden gemaakt, is chef Björn Frantzén van Restraurant Frantzén in Stockholm uitgeroepen tot beste chef van de wereld.

De top drie wordt gevormd door, de winnaar van 2017 en 2018, chef Joan Roca (El Celler de Can Roca, Girona) op plaatst twee en chef David Munoz (DiverXo, Madrid) op plek drie. Ook Nederlandse chefs zijn goed vertegenwoordigd in de lijst, zo staat Jonnie Boer (De Librije, Zwolle) op plek 10.

Andere Nederlanders in de top 100:

  • #34. Richard Ekkebus (Amber, Hong Kong)
  • #39. Nick Bril (The Jane, Antwerpen)
  • #48 Jacob Jan Boerma (De Leest, Vaassen)
  • #59. Syrco Bakker (Pure C, Cadzand)
  • #60. Jannis Brevet (Inter Scaldes, Kruiningen)
  • #93. Joris Bijdendijk (Rijks, Amsterdam)
  • #96. Soenil Bahadoer (De Lindehof, Nuenen)

Sociale media

De prijzen worden toegekend aan de hand van de wereldwijde invloed van de beste chefs op sociale media. Zelf heeft het platform meer dan 1,2 miljoen volgers. Die zijn betrokken bij het stemproces in de verschillende categorieën. Uiteindelijk krijgt niet het restaurant waar de chef werkt de prijs, maar juist om de persoon en zijn kunde.

Zodoende vielen er een aantal verrassende chefs in de prijzen. De enige chef die zijn prijs prolongeerde is Grégoire Berger (Ossiano, Dubai) die wederom de Followers Award overhandigd kreeg. In totaal zijn chefs uit 24 verschillende landen in de prijzen gevallen.

De prijzen:

#CityGourmet19 Award ging naar Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch (Disfrutar, Barcelona). Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste chef in de gaststad van de awards.
#RisingStar19 Award ging naar Pía León (Kjolle, Lima). De prijs gaat ieder jaar naar een jonge aanstormende chef in de culinaire wereld.
#Pastry19 Award ging naar Jordi Roca (El Cellar de Can Roca, Girona). Deze prijs gaat naar de beste patissier onder de chefs.
#FoodArt19 Award ging naar Daniel Watkins (St. Leonards, Londen). Deze prijs gaat naar de grootste voedselkunstenaar onder de chefs.
#NewEntry Award werd voor de eerste keer uitgereikt en ging naar de chef(s) die de hoogste plaats hebben bereikt onder de nieuwe kandidaten: Mateu Casañas, Oriol Castro en Eduard Xatruch (Disfrutar, Barcelona).
#VotedByChefs Award was de tweede nieuwe award. Grand Achatz (Alinea, Chicago) nam die mee naar huis. De award wordt toegekend aan de chef die de meeste stemmen kreeg van de andere chefs.
#Legend Award was de derde en laatste nieuwe prijs die uitgereikt werd. Eckart Witzigmann is de eerste legendarische chef die de prijs in ontvangst mag nemen. De prijs wordt toegekend aan iemand die een stempel op de culinaire wereld heeft gedrukt, maar niet meer achter de pannen staat.

De volledige uitslag is terug te lezen via deze link.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies