Zo zorg je ervoor dat je servies geen rommeltje wordt

Zo zorg je ervoor dat je servies geen rommeltje wordt

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen die ooit een eerste servies heeft gekocht, kent het wel. Zorgvuldig kies het aantal (soep)kommen, kleine en grote borden met een tof design uit aangevuld met genoeg mokken, longdrinkglazen en nog wat ander glaswerk. Maar na een paar jaar zijn er wat borden stuk, is er allerlei glas bijgekomen en blijkt je servies een rommeltje. Zo voorkom je dat!

Er zijn verschillende redenen waarom je keukenkastjes er op den duur niet meer zo netjes en strak uitzien. Dat heeft ten eerste te maken met het feit dat we verzamelaars zijn. Dat perfect uitgezochte servies krijgt door de jaren gezelschappen van mokken en glazen die je cadeau hebt gekregen of die ene spaaractie bij de supermarkt voor wat nieuwe borden. Zo groeit je servies en beginnen de kastjes na een tijdje uit te puilen.

Neutraal servies

Als je er door de jaren geen bonte verzameling van wil maken is het verstandig om te beginnen met een neutraal servies. Als het dan nodig is om het servies wat uit te breiden is het heel makkelijk om er wat spullen bij te zoeken die er kleur- en designtechnisch beter bij passen. Krijg je een glas of mok cadeau, werk dan met de strategie: een eruit is een erin.

Kinderservies

Mocht je in de loop der tijd kinderen krijgen, dan is dat ook een reden dat de keukenkastjes na verloop van tijd wat rommeliger worden. Hoewel er verschillende redenen zijn om als ze wat ouder zijn kinderen van regulier servies te laten eten, is de eerste jaren speciaal kinderservies geen overbodige luxe. Die borden en bekers kunnen wat meer hebben.

Het handigste is om dan ook een apart kastje te gebruiken waar het kinderservies staat of minimaal in een andere kast er een eigen plank voor in te rechten. Zo staat het niet in de weg bij het normale servies en pak je het wat makkelijker. En als je kinderen op den duur een leeftijd hebben bereikt dat ze er geen gebruik meer van maken: doe het weg en maak er iemand anders blij mee. Anders blijven dit soort spullen te lang ‘zwerven’ in je kastjes.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies