Essentiële pannen voor elke keuken: Wat je moet weten voorafgaand aan aanschaf!

Essentiële pannen voor elke keuken: Wat je moet weten voorafgaand aan aanschaf!

Vorig artikel Volgend artikel

Als je in de keuken wil uitblinken is het handig als je weet wat je gaat koken, is het van belang om toch iets van kooktechnieken te weten én is het materiaal dat je gebruikt misschien nog wel het belangrijkste. Iedere thuiskok heeft een goede messenset nodig en wat nog belangrijker is: goede pannen. dit zijn de essentiële pannen voor in je keuken.

Bijna iedereen heeft wel een paar anti-aanbakpannen in de keuken liggen. Toch moet je die veel vaker vervangen dan je misschien zou verwachten. Dat komt doordat de anti-aanbaklaag snel stuk gaat bij dunne pannen en dat ze ook nog niet eens zo goed blijken te werken op hoge temperaturen. Althans dat toonde de Keuringsdienst van Waarde in een eerdere aflevering aan.

Roestvrijstalen pannen

Wat dan de beste oplossing is: roestvrijstalen pannen. Als je in een commerciële keuken kijkt, zie je daar overwegend roestvrijstalen pannen. Dat is met een reden, want het zijn de meest veelzijdige pannen die er zijn. Naast dat het ook nog eens de meest duurzame en stevige keuze zijn die je kan maken. Enige nadeel is dat je niet altijd een constante kooktemperatuur kan behouden.

Dat maakt het lastig om sommige gerechten te bereiden, maar overwegend zijn het geweldige potten en pannen om heel veel diverse gerechten mee te maken. Mocht je veel gerechten maken die op hoge temperatuur moeten worden gemaakt, dan is een roestvrijstalen pan niet de beste optie. Voor al het andere is bijvoorbeeld deze koekenpan zonder teflon een geweldige optie.

Koperen pannen

Kook je vaak op lage of een gemiddelde temperatuur, dan zijn koperen pannen de ideale optie. In tegenstelling tot roestvrijstalen pannen zijn deze pannen ideale warmtegeleiders die warmte gelijkmatig over de binnenkant van een pan verdelen. Kook je dus iets waar een constante temperatuur bij nodig is, dan is een koperen pan dé oplossing.

Pannen me antiaanbaklaag

Aan het begin van het artikel stipte we het al: dunne pannen met een antiaanbaklaag zijn niet de beste optie. Toch zijn er in deze categorie pannen die wel een goede optie zijn. Sowieso zijn deze pannen ideaal voor snelle eenpansgerechten die minimaal schoongemaakt moeten worden. Alleen kun je ze niet gebruiken op hoge temperatuur. Daarom is het aan te raden om voor pannen met een antiaanbaklaag te kiezen die van keramiek zijn gemaakt. Een andere optie is de wokpan zonder Teflon!

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies