De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.
Pizza, favourite food! Genieten van een warme verse pizza op z’n tijd is heerlijk, maar helaas niet healthy proof. Kon het maar wat gezonder zijn, dan aten we het nóg vaker. Dat dachten twee Rotterdamse horecaondernemers ook. Zij zijn de trotse eigenaars van SUGO Pizza, keten voor gezonde en vierkante pizza’s.
Herman Hell en Hugo Kruijssen hebben al een SUGO pizza-keten geopend in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven. Ze dromen groot, want ze willen de wereld veroveren met SUGO pizza.
Vierkante en gezonde pizza
SUGO Pizza staat bekend om haar gezonde en vierkante pizza’s, gebaseerd op het heerlijke streetfood uit Rome: de pizza al taglio. Om de smaak van de pizza’s te optimaliseren en van een constante kwaliteit te voorzien, rijst het deeg tot 72 uur. Omdat er geen geur- en smaakstoffen aan het deeg worden toegevoegd, bestaat het rijsproces uit meerdere stappen. Hoe beter de condities rond het proces, hoe beter de kwaliteit. Omdat het langzaam rijzende deeg alleen uit water, meel en gist bestaat, is het eindproduct luchtig en licht. Kortom: alles voor de perfecte pizza. Wat maakt de pizza’s dan gezonder?
De pizza komt in de buurt van de bruine boterham qua voedingswaarden. Ze zijn luchtig, lekker en een gezond alternatief voor de traditionele pizza. Een snack vol pleasure, zonder schuldgevoel. Naast healthy, zijn de pizza’s ook duurzaam. Het karton van de verpakking is gerecycled. Het meel, de vleeswaren en kazen zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië.
Grote plannen
Ondernemers Herman en Hugo sloegen de handen ineen toen ze SUGO Pizza konden overnemen. Ze hebben grote plannen: twintig SUGO-vestigingen in de komende vijf jaar, te beginnen in Nederland. En door zijn werkverleden, waarbij Hugo veel reisde, trekt hij Herman graag mee de grens over. In de toekomst willen de heren SUGO Pizza lanceren op vliegvelden over de hele wereld. De naam van de holding is er alvast passend voor gemaakt: SUGO International.
Fotocredits: Roosmarijn de Groot & Willem
Verder lezen over Pizza
Gezond14.11.2023
Onderzoek naar ons eetgedrag: nieuwe week begint gezond en eindigt met pizza of frituur
Food31.05.2023
Pizzaketen Sugo gooit roer om: plantaardig is de nieuwe standaard
Food28.04.2023
Samenwerking New York Pizza en De Vegetarische Slager: drie nieuwe pizza’s op het menu
Nieuws17.04.2023
Sugo trakteert Amsterdam op een uur lang gratis pizza
Nieuws31.01.2023
De Frietzza en knapperige frietjes nieuw op het menu bij Domino’s
Food02.03.2022
Big Americans introduceert vegan BBQ Jackfruit pizza
Food09.02.2022
Nationale Pizzadag: Zo eet de Nederlander het liefst zijn pizza
Food03.01.2022