​Vier eenvoudige manieren om het cholesterol te verlagen

​Vier eenvoudige manieren om het cholesterol te verlagen

sponsored story

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen verdient het om een geweldig leven te leven. Om je leven zo geweldig mogelijk te leven, is het van belang dat je op een aantal dingen let. Zeker als je wat ouder wordt. Lekker eten en drinken, maar wel verantwoord. Een van de dingen waar je het beste al vroeg rekening mee kunt houden, is het cholesterol. Maar om te weten wat je het beste kan doen, is het belangrijk eerst precies te weten wat het is.

Wat is cholesterol?

Cholesterol is een witte, vetachtige stof die een belangrijke rol speelt in het dagelijks functioneren van het lichaam, en dan met name bij de spijsvertering. Cholesterol is dus iets wat het lichaam echt nodig heeft. Om die reden is het belangrijk het cholesterol op peil te houden. Er zijn verschillende manieren die hieraan kunnen bijdragen. Wij delen vier manieren die je als uitgangspunt kan nemen en bijdragen aan een verantwoorde levensstijl en het verlagen van het cholesterol.

1. Zorg voor voldoende beweging

Bewegen hoeft niet moeilijk te zijn, het is een kwestie van bewuste keuzes maken. Als voorbeeld nemen we even traplopen. Iets dat makkelijk in te bouwen is in het dagelijks leven. En het kost je amper tijd. Slechts 2 minuten traplopen heeft al een positief effect op de calorieverbranding. Dus vergeet de lift, pak gewoon de trap. Dit heeft een groot effect op het gewicht, cholesterol en bloedglucose.

2. Kies voor verantwoorde en gevarieerde voeding

Verantwoorde en gevarieerde voeding is ook belangrijk als je op het cholesterol moet letten. Door op je totale voeding te letten kan je het cholesterolgehalte verlagen met ongeveer 10%. En dat kan al met een paar eenvoudige tips. Eet:

  • Minder verzadigd vet. Vervang verzadigd vet door onverzadigd vet.
  • 250 gram groente en 2 stuks fruit per dag.
  • Veel vezelrijke (volkoren) producten.
  • 1 a 2 keer per week vis, waarvan 1 keer vette vis.
healthy-food

3. Maak gebruik van plantensterolen

Als je aan het cholesterol moet werken, kunnen - als aanvulling op een gevarieerd voedingspatroon, - plantensterolen helpen bij het verlagen van het cholesterol. Het toevoegen van voedingsmiddelen met toegevoegde plantensterolen, zoals bijvoorbeeld Becel ProActiv, in je voeding is een eenvoudige manier om de aanbevolen, dagelijkse hoeveelheid plantensterolen binnen te krijgen die helpen bij het verlagen van het cholesterol.

Wil je het zelf een keer proberen? Dan kan je hier een starterskit aanvragen.

4. Zorg voor voldoende slaap

Om het cholesterolgehalte op peil te houden, is ook goede nachtrust erg belangrijk. Voldoende slaap wil zeggen dat je minstens 7 uur ononderbroken nachtrust hebt. Genoeg slaap zorgt ervoor dat je de volgende dag weer energiek kunt starten. Duik ‘s avonds dus lekker op tijd je bed in!

sleeping-bed

[Afbeelding © sittinan - Adobe Stock]

Over Becel ProActiv

Becel ProActiv bevat plantensterolen. Het is aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. De inname van 1,5-2,4g plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7-10% verlagen na 2 tot 3 weken als onderdeel van verantwoorde voeding met voldoende groente en fruit. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Hiervoor bestaan meerdere risicofactoren en de verandering van één van die factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.