Het kan niet anders dan dat 2020 voor veel mensen in de foodwereld in het teken staat van voedselverspilling tegengaan. We hebben al gekeken naar de daadwerkelijke houdbaarheidsdatum van allerlei producten. Daarom is het goed om te zien dat Juicebrothers een nieuwe lijn heeft gelanceerd gemaakt van pulp die ze zelf overhouden bij andere producten.
Die pulp blijft namelijk over bij het maken van allerlei sappen die gemaakt worden van fruit en groenten. Juicebrothers zet zich in 2020 in om plasticvrij te worden en voedselverspilling te minimaliseren. De nieuwe lijn producten is dan ook volledig gemaakt van de eigen sappenpulp van geperste groente en fruit. Een grote stap om verspilling om te zetten in iets eetbaars.
Pulp crackers en jam
De eerste producten die gemaakt zijn van de pulp zijn jam en crackers. Die laatste zijn gemaakt van gedroogde restpulp van onder andere spinazie, boerenkool, wortels en selderij met daarbij glutenvrije haver en een mix van zaden. Zodoende zijn ze ook goed te gebruiken met hummus, dips en kaas. De jam is gemaakt van aardbeienpulp waar als enige chiazaden en natuurlijke zoetstoffen zijn toegevoegd.
Gezondheidsvoordelen
Volgens het bedrijf kan de pulp in deze vorm een goede toevoeging zijn op de sappen die ze maken. Die bevatten namelijk weinig vezels en de pulp is er een rijke bron van. Daarbij bevat het alle voedingsstoffen van de geperste groente en fruit. Aangezien alle sappen via een cold press-methode worden gemaakt, verliest de rauwe pulp nooit de oorspronkelijke smaak en alle vezels. Natuurlijk zijn de producten allemaal vegan.
Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.